Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Fram med paraplyet. Mer regn är att vänta.

SMHI varnar för stora regnmängder

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för stora regnmängder i Göteborg och längs Bohuskusten. - Mer regn drar in. Även vinden tilltar, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca, på tisdagsmorgonen.

SMHI varnade på måndagskvällen:

"I natt och under tisdagen kan det med stor sannolikhet komma regnmängder på upp till 30-50 mm". En vädervarning klass 1 är utfärdad på för Göteborg och Bohuskusten, norra delarna av Halland samt det västsvenska inlandet.

Enligt SMHI kommer regn och regnskurar in söderifrån. Stora regnmängder föll under natten mot tisdagen och regnet fortsätter att falla.

- De kraftigaste regnen har passerat men det kommer att dra in mer regn under dagen. Det blir fortsatt skurar under dagen till och från. Även vinden kommer att tillta från sydväst framåt eftermiddagen, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca.

Vindarna är friska på 10 till 13 meter per sekund. Skurar med lokalt stora regnmängder, omkring 5 till 15 millimeter, är att vänta i Göteborgstrakten under tisdagen.

- Det är skurbetonat, men det är svårt att säga exakta mängder. Det varierar i området. I norra Västergötland och Bohuslän blir det mer ihållande regn, där kan det bli mellan 15 och 30 millimeter, säger Maria Jönsson.

Temperaturen ligger på 12–17 grader.

Vädret blir lite bättre på onsdagen när solen tittar fram igen.

- Men det blir fortsatt skurbetonat väder med mycket moln och blåsigt närmast kusten, säger Maria Jönsson.

På fredag blir det ytterligare solchanser. Men överlag är det ostadigt väder som håller i sig över helgen.

Mest läst