Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

SM-guldet till Alingsås efter riktig rysare

Alingsås tog klubbens andra SM-guld efter en nagelbitande rysare där huvudtränaren Mikael Franzen var tårögd redan under uppvärmningen. – Vilket fantastiskt stöd, jag tror aldrig att jag har varit med om något liknande, nu blir jag snart tårögd igen …

Alingsås: 24
Lugi: 22

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Stödet som han pratar om var ett enda stort och blått publikhav som spelarna i Alingsås kunde surfa på när det som bäst behövdes.

För guldet till trots – det var ingen stormatch som AHK presterade totalt sett och med tio minuter kvar av det spännande finaldramat ledde det spelmässigt bättre Lugi med två bollar…

Men som så många gånger förr tog den viljestarka kolllektiva lagmaskinen Alingsås över.

- Det här gänget är helt otroligt, alla jobbar för alla och hur trötta vi än är, hur tufft det än är så finns det alltid lite till att ta ut, säger veteranen Glenn Andersson som nästan på sagovis fick avsluta karriären med ett efterlängtat SM-guld.

- Det är helt fantastiskt, jag har svårt att beskriva mina känslor i ord just nu, men man kan väl säga att jag är väldigt, väldigt glad. Nu blir det fest, sa han och vrålade ut sin glädje omgiven av segerrusiga fans som hoppade runt omkring mästarna.

En annan het spelare i Malmö arena som fullständigt kokade i finalens slutminuter var Jesper Konradsson som med bara 13 sekunder kvar av finaldramat dunkade in segermålet 24-22. Därmed var matchen över.

- Det gick så snabbt, jag fattade först inte att vi hade vunnit, det var först när jag tittade bort bänken som jag insåg vad vi ställt till med. Helt jävla underbart, detta var verkligen en krigarinsats, betonade guldhjälten.

Med segermålet bröt den blå Alingsåsklacken ut i total jubelglädje. Frågan är om det ens fanns någon kvar i stan – de flesta verkade vara på plats i Malmö och föll in i en enda stor glädjefest som förväntades pågå hela natten – och som fortsätter i eftermiddag när Alingsås tar emot sin guldhjältar på Stora torget.

- Det är just det där som gör Alingsås handbollsklubb till en så fantstisk förening att jobba med. Vi har alltid fansens stöd, när andra har tvivlat på oss så har supportrarna och klubben alltid funnits för oss – och här står vi nu med alla dessa fantastiska spelare och ett SM-guld, sa en märkbart tagen Mikael Franzen till GP. För egen del nu har tio SM-guld att pryda prisskåpet med, åtta som spelare och två som tränare.

Mest läst