Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
sz6f691b

Slagsmål på Ikea - flera parter inblandade

På onsdagseftermiddagen inträffade ett slagsmål i entrén till Ikea-varuhus i Göteborg. Incidenten inträffade när en ledig polis och en kamrat till honom försökte gripa två ficktjuvar. Vid ingripandet fick polisen en mindre skärskada i handen, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Bråket inträffade strax efter 13-tiden och tre personer var inblandade i händelsen, vilket GT var först med att rapportera.

Enligt polisen var det två män som stal plånböcker från kunder inne i varuhuset. En ledig polisman och en kamrat till honom observerade agerandet på avstånd, larmade polisen och följde tjuvarna på avstånd.

- Men när gärningsmännen närmade sig entrén kände sig kollegan tvungen att agera. Han och ytterligare en man grep den ene av de misstänkta. Den andra smet, berättar Christer Fuxborg.

I samband med tumultet blev polismannen – som i vardagslag arbetar som operatör vid ledningscentralen – skuren i handen.

- Det var dock inte så farligt. Han behövde inte uppsöka sjukhus

Ikeas presstjänst ville inte gå in på allt för noggranna detaljer kring händelsen, utan hänvisade till polisen.

– Vi känner till händelsen. Jag vet att ingen av Ikeas personal har varit involverad i detta, utan det är polisen som har tagit hand om de involverade. Vi känner till att det har uppstått tumult på platsen, säger Jakob Holmström vid Ikeas presstjänst till GP.

Hur ser det ut där just nu?

– Varuhuset är öppet som vanligt, mer än så vill jag inte uttala mig om. Vi vill inte gå in och ta polisens roll och eventuellt påverka en förundersökning.

Enligt vittnen som GT har talat hörde man massa gap och skrik på platsen.

En av de två misstänkta tjuvarna kunde alltså gripas på platsen. Han misstänks nu för grov stöld, misshandel, hot och våld mot tjänsteman samt brott mot knivlagen.

Mannen har transporterats till polisstation för förhör.

Den andre personen, som också anklagats för fickstölder, har ännu inte påträffats.

Vet du mer? Är du plats? Hör av dig till [email protected] eller till tipstelefonen 031-17 20 10.

Mest läst