Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Skyddat boende för 16-åringar

  Trots att pojkarna inte alls är misstänkta för inblandning i mordet på Nancy sprids rykten om dem. Nu har de två 16-åringarna och deras familjer fått skyddat boende.

  Juan Navas, socialchef i Lärjedalen, vill en gång för alla bemöta de rykten som är i omlopp i Hjällbo efter mordet på Nancy Tavsan då det gäller de två 16-åringarnas inblandning.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  De var till en början anhållna för skyddande av brottsling, men är nu helt avförda från utredningen. Det finns alltså inga misstankar mot dem.

  - Jag vill betona att socialtjänsten valde att i samråd med polisen erbjuda pojkarna och deras familjer skyddat boende under utredningstiden. Det var efter att polisen gjorde en bedömning att det kunde finnas en hotbild, säger Juan Navas.

  Socialchefen nämner att hot förekommit på nätet. Det handlar om två familjer, totalt 14 personer, som nu finns på skyddat boende.

  "De här pojkarna vet inget om mordet"

  Familjerna har nu vistats i skyddat boende i cirka en vecka.

  - Det som hänt i Hjällbo är oerhört tragiskt och det har varit en uppjagad stämning, men vi måste sätta stopp för fria fantasier som sprids. Polisen säger att de här pojkarna inte vet något om mordet, säger Juan Navas.

  Socialtjänsten i Lärjedalen ger stöd till tre olika grupper efter mordet. Det handlar om pojkarna och deras familjer, Nancys familj och den kompis som hittade Nancy på mordnatten.

  Polisen fortsätter att få in tips som ska kontrolleras och bearbetas. Om det är några tips som är extra intressanta vill inte polisens presstalesman Pia Goksöyr säga:

  - Vi sammanställer all information vi får in och det finns inget mer att säga om utredningen än att vi jobbar på.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.