Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

vffff

Skippar Europaligan

Frölunda HC och Hub har investerat färdigt och dumpat idén om en Europaliga, men tror fortfarande på ett internationellt utbyte.

- Vi vill inte lämna elitserien, men ser potential i European Trophy, säger FHC-ordföranden Mats Grauers.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sex klubbar – Frölunda HC, HV 71, Linköping, Modo, Djurgården och Luleå – bildade för några år sedan Hockeyutvecklingsbolaget AB (Hub) i syfte att undersöka möjligheten att skapa en europeisk hockeyliga. FBK:s Håkan Loob sjösatte hösten 2009 å Hub:s vägnar den analys som Anders Ternbom tidigare i år rodde i land och under processens gång en hel del förslag på hur en europeisk satsning skulle kunna se ut. Euro Hockey League, en centraleuropeisk liga med lag från Sverige, Finland, Norge, Tyskland, Schweiz och Österrike, det mest konkreta och kontroversiella – konceptet krävde nämligen att de deltagande lagen lämnade sina nationella ligor. Motivet var att de kommersiella förutsättningarna ansågs gynnsammare i en europeisk liga än i tillexempel elitserien.

- Tanken var att konkurrera med NHL och KHL, men det är inte realistiskt och det är vi eniga om i Hub. Och Frölunda kan och skall inte lämna elitserien, säger Mats Grauers.

Mest läst