Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Bild - 1

Skarp handgranat hittad i Biskopsgården

13:30, Göteborg. Ett föremål som visade sig vara en skarpladdad handgranat hittades på måndagseftermiddagen i ett skogsområde i Biskopsgården.

Den handgranat som en kvinna hittade i ett skogsområde i Biskopsgården på måndagseftermiddagen är, enligt polisen med all sannolikhet skarp.

– Personen som hittade granaten uppgav att den var militärgrön till färgen och att säkringssprinten som ska förhindra att granaten detonerar oavsiktligt, fanns på plats, uppger polisens presstalesman Björ Blixter och tillägger:

– Kvinnan som tog hem granaten hade ett svårt val, om hon inte hade någon mobiltelefon, fortsätter Björ Blixter. Skulle hon lämna granaten obevakad för att springa hem och ringa polisen eller ta med sig den som hon bedömde säkra granaten hem och ringa därifrån.

En skarp granat är säker, så länge säkringssprinten sitter fast på rätt sätt.

Polisens bombgrupp, som kom till platsen, bedömde att granaten var skarp. En hundgrupp sökte efter spår men hade inte funnit något när mörkret började falla.

– Nu vidtar arbetet med att undersöka vad för slags granat det handlar om, hur den kan ha hamnat i skogen vid Sommarvädersgatan och slutligen att försöka hitta den eller dem som lämnade den där, säger Björ Blixter.

– Hittills vet vi bara, att granaten är skarpladdad.

Mest läst