Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Skandalskola får ny rektor efter påsk

Efter påsk ska en ny rektor komma till Svenska balettskolan. Nu har stadsdelsförvaltningen bråttom.

Efter en turbulent vår och en stormig sista vecka ska Svenska balettskolan få en ny rektor efter påsklovet.

– Jag vet att det finns ett namn men inte vem, säger Tord Karlsson (S) ordförande i SDN Norra Hisingen.

Han hänvisar till stadsdelschefen Annika Andersson. Hon hade, enligt uppgift till GP, under skärtorsdagens eftermiddag ett möte med Skälltorpsskolans personal men går inte att nå per telefon.

Det var i slutet av förra veckan som dåvarande rektorn Olof Stigert fick lämna sin tjänst med omedelbar verkan. Utbildningschefen i stadsdelen Leif Ivelind gick in som tillfällig rektor och påbörjade arbetet med de problem som Skolinspektionen uppdagade i sin mycket kritiska rapport om tillståndet på skolan. Där fanns berättelser om kränkningar både från lärare och mellan eleverna på Skälltorpsskolan och balettskolan som ligger under samma tak.

Föräldraföreningen och lärarna har begärt att Olof Stigert ska återinsättas som rektor. Det såg Tord Karlsson (S) ordförande i SDN Norra Hisingen inte som ett alternativ.

- Han har varit ansvarig under den tid då dessa kränkningar pågått. Det var förvaltningens beslut men vi politiker stöder det. Vi måste gå till botten med de här problemen.

Tord Karlsson vill se ett arbete med att få Skälltorpsskolan och Svenska balettskolan att samarbeta mer. I dagsläget har eleverna inga gemensamma lektioner eller aktiviteter.

- Det är jättetrist att man valt att göra så, säger Tord Karlsson.

Men vad har ni från stadsdelens håll gjort för att få skolorna som ändå ligger i samma lokaler att samarbeta för att minska spänningarna mellan eleverna?

- Vi har bytt rektor. Det är ändå rektor som har huvudansvaret. Så ser vi på det, säger Tord Karlsson.

Mest läst