Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Skadad Olsson avbryter läger

Christian Olsson blir inte av med sina skadebekymmer. Trestegsstjärnan har fortsatta problem med upphoppsfoten och avbryter därför landslagslägret i San Diego.

I somras gjorde Christian Olsson comeback i ett stort utomhusmästerskap – fem år efter EM-guldet i Göteborg. Men återkomsten, som slutade med en sjätteplats i VM-finalen i sydkoreanska Daegu, ledde samtidigt till nya skadeproblem.
En broskbit lossnade i högerfoten, den som Olsson tar avstamp med på plankan och sätter i på nytt i det andra av de tre stegen. I höstas genomgick Örgrytehopparen därför en ny operation, nu spökar samma fot igen.
I stället för de planerade mediedagarna under lägret i San Diego på onsdagen och torsdagen väljer trestegsveteranen därför att åka hem till Göteborg, där foten ska undersökas och behandlas av det medicinska team som hjälper honom på hemmaplan.
Olsson, 32, är redan klar för OS i London, tack vare resultaten i fjol då han som längst hoppade 17,29. Tanken är att det ska bli hans tredje OS – på fyra försök. Efter debuten i Sydney 2000 och guldet i Aten 2004 var han uttagen även till Peking för fyra år sedan, men missade OS på grund av skada.
Trestegskvalet vid OS i London avgörs den 7 augusti, med final två dagar senare. (TT)

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Mest läst