Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Sjunde utan seger för Häcken

I fjol gjorde Jonas Henriksson och Mathias Ranégie 16 mål. I år är kolumnen tom. Det är en förklaring till att Häckens kräftgång fortsätter.

När Häcken i fjol slutade på en överraskande femte plats var det bara Kalmar och IFK Göteborg som gjorde fler mål än nykomlingen. 16 av 43 kom från Jonas Henriksson (tio) och Mathias Ranégie (sex). När en tredjedel av årets allsvenska är avverkad har duon fortfarande inte levererat.
- Det är klart att det är en viktig förklaring till att vi inte vinner, säger Peter Gerhardsson. Min känsla är dock att vi har skapat oerhört mycket chanser, men just nu får vi inte in bollarna.


Jonas Henriksson satt i omklädningsrummet och försökte förklara sin situation:
- Jag vet inte när det hände senast att jag inte har gjort mål på tio omgångar, säger han. Det är klart att jag skall göra mål, det är jag till för och det skall man kunna kräva.
Grubblar du mycket?
- Nej, det gör jag inte. Jag har varit med för länge för det, men jag skall inte sticka under stol med att jag älskar att göra mål, säger Jonas Henriksson, som gjorde 19 mål i superettan 2008.


Det är inte bara avsluten som inte fungerar för Häckens lagkapten. Spelet på plan hackar och i de två senaste matcherna har yttermittfältaren blivit utbytt redan efter en timma. Fast Henriksson kunde med lite flyt ha gjort 1–0 redan efter någon minut efter framspelning av just Mathias Ranégie.
Ranégie har spelmässigt varit upp och ner i år och av de tio matcherna har den långe anfallaren fått börja på bänken vid tre tillfällen. Gårdagens match var ändå ett steg i rätt riktning. Han tog för sig mycket mer och vann en hel del i luften mot det erkänt duktiga Örebroförsvaret.


Efter att Häcken vunnit med 3–1 här på Behrn Arena i fjol ansåg Örebrotränaren Sixten Boström att det var kanske allsvenskans bästa lag.
Det gjorde han inte i går.
Och det fanns det heller ingen anledning till.
Fast jämfört med mötet med Gais (0–2) på Rambergsvallen senast var gårdagens match ett lyft. Även om Örebros seger var odiskutabel kom Häcken till 14 avslut, varav hälften på mål.
- Vi har inte det där nödvändiga självförtroendet och kylan i de avgörande lägen, konstaterar Jonas Henriksson.
Förlusten innebär att Häcken nu har sju raka utan seger.
- Det hackar lite, vi fattar fel beslut, har inte tillräckligt kvalité i passningsspelet och vi behöver någon mer tiondel i omställningarna än motståndarna, säger Peter Gerhardsson när han försöker förklara vad det är som inte stämmer.
Till mötet med Gefle på onsdag kan dock Häcken räkna med att nyttige Jonas Bjurström är tillbaka. Han fick först problem med en vad, sedan blev han sju inför mötet med Gais och var inte helt återställd i går.
- Just nu lider jag med grabbarna, sade Peter Gerhardsson strax innan han hoppade in i bussen.

Mest läst