Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Sju olika målskyttar när Pixbo vann

En frislagsvariant banade väg för Pixbo när serieledarna körde över Täby hemma i Wallenstamhallen. – Det var första gången den fungerade. Riktigt kul, säger lagkapten Julia Larsson efter 7-2-segern.

Trots att det blev seger mot bottenlaget Jönköping i fredags var det ett revanschsuget Pixbo som tog emot Täby under söndagen.

– Vi var inte direkt nöjda med den matchen, för att uttrycka det milt. Därför var det skönt att få en ny match så tätt inpå och det märktes direkt att det var ett helt annat go i laget i den här matchen, säger Julia Larsson som gav hemmalaget ledningen efter sex minuter.

Lagkaptenen placerade sig vid den främre stolpen när Pixbo hade frislag, men när bollen sattes i rullning tog hon en löpning bakom mål. När hon sedan dök upp på den bortre stolpen fick hon en diagonalpassning levererad och sopade in 1–0-målet.

– Det var första gången den fungerade. Riktigt kul, säger Larsson.

Sedan fortsatte Pixbo att föra spelet och när slutsignalen ljöd hade sju olika spelare i hemmalaget skrivit in sig i målprotokollet.

– Vårt målskytte har varit väldigt utspritt den här säsongen och det är verkligen en styrka vi har. Vi är inte så beroende av enskilda spelare och i den här matchen går vi runt på tre femmor fram till slutsignalen, säger Larsson.

Mest läst