Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Sju fotbollshuliganer häktas efter upploppet

Efter torsdagens stora slagsmål mellan IFK-supportrar och polska fotbollsfans i torsdags anhölls åtta personer. Resultatet av lördagens häktningsförhandlingar är att sju av dessa häktas. Samtliga är polska supportrar.

Torsdagens match mellan IFK Göteborg och polska Slask Wroclaw i Europa League-kvalet blev en stökig affär utanför planen. På flera platser i stan rapporterades det om bråk och tumult.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

33 polska supportrar omhändertogs av polisen efter huliganrusningar, medan 13 personer som försökte fly från Göteborg greps efter en biljakt i hög fart.

– Sju personer har i dag häktats efter bråket. En har släppts på fri fot, säger Ida Melin som är domstolshandläggare vid Göteborgs tingsrätt.

TT uppger att samtliga sju på sannolika skäl är misstänkta för våldsamt upplopp.

Två poliser skadades i tumultet. En polis fick ett slag i nacken och en annan polis fick ett mindre skärsår i ansiktet efter att fått en flaska kastad mot sig.

– De har blivit välomhändertagna, och förhoppningsvis ska de vara tillbaka i tjänst snart, sade polisens presstalesman Ulla Brehm till GP på fredagen.

Uppemot 500 polska fotbollssupportrar uppges ha rest till Göteborg för torsdagens match. Och polisen räknade med att det kunde bli bråkigt – polsk fotboll har under de senaste åren haft stora problem med huliganism och rasism i supporterleden.

Mest läst