Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

SVERIGE VM-KVAL TRÄNING BOSNIEN

Sjögran anfallare mot Nordirland

Det blir Therese Sjögran som tar plats som anfallare bredvid Lotta Schelin i VM-kvalmatchen i fotboll mot Nordirland på torsdagen.

När Sverige vann det första mötet med Nordirland för en månad sedan vann Sverige med 4-0 trots att varken Caroline Seger eller Nilla Fischer var med. Nu är båda tillbaka, Seger i den så kallade "etta"-rollen på mittfältet och Fischer i mittförsvaret.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det svenska damlandslaget i fotboll har fyra segrar på fyra matcher i VM-kvalet. Match fem spelas under torsdagen. I Växjö mot jumbon Nordirland.

– Viktigt att vi håller bolltempot och utnyttjar kanterna som vi gjorde borta. Och att vi har tålamod, vågar hitta instick och tar massa avslut utifrån, konstaterar Therese Sjögran.
Hon gör nu landskamp 193. Ett steg närmare 200.

– Det är helt sjukt egentligen. Inte det att man springer och tänker på det, men när man närmar sig 200 kommer det att kännas mer. Eller när man spelar nummer 200. Nu är det som vilken match som helst.

I merparten av landskamperna har Sjögran varit någonstans på mittfältet. Mot Nordirland blir det positionsbyte – till anfallare. Hon ersätter Kosovare Asllani, som haft fotproblem. Asllani genomförde dock hela onsdagens träning och finns på bänken.

– Ska bli roligt. Alltid kul att spela med Lotta (Schelin). Vi har känt varandra länge så det ska nog inte vara några större problem.

– Hon är väldigt djupledsorienterad och det är ju inte jag. Blir mycket att jag kommer ner och hämtar boll och sen försöker hitta henne i djupled. Jag är lik "Kosse" i spelsättet och förhoppningsvis blir det inte jättestor skillnad för laget heller.

Sist Sjögran var anfallare var under en halvlek i EM i fjol. Även då med Schelin vid sin sida. Ett inhopp direkt efter paus. Och bara dryga minuten senare tog Sverige ledningen med 1–0 efter att hennes inlägg gått via en italienska och in i mål.

– Hade lite flyt. Men alla mål räknas, säger Sjögran, som inte har något emot att flytta runt på diverse offensiva platser.

– Jag gillar det. Är större chans för mig att spela då också. Kul att Pia och Lilie tror på mig på olika positioner. Ska bli kul att spela så högt upp i banan.

När man blir äldre händer det ibland att man går ner i position i plan. Men du tar andra hållet?

– Den dagen jag spelar i backlinjen är det nog division 5 eller något sånt. Jag är verkligen ingen försvarsspelare på det sättet, så de får gärna flytta mig ännu högre upp om de vill det.

Här är den svenska startelvan till matchen i Växjö: Hedvig Lindahl - Lina Nilsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Sara Thunebro - Caroline Seger - Sofia Jakobsson, Lisa Dahlkvist, Hanna Folkesson - Therese Sjögran, Lotta Schelin.

Mest läst