Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/3

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Sillkaos på E45

  En lastbil tappade under onsdagseftermiddagen ut över 100 tunnor med sill på E45 i höjd med Mellerud.
  – Det ska vara mängder med sill som tappats ut och sedan har en personbil kört på tunnorna, berättade polisens presstalesman Hans Lippens under kaoset.

  Det har under eftermiddagen varit en stark lukt av fisk längs E45 i höjd med Mellerud norr om Vänersborg efter att en lastbil tappade ut mellan 100 till 200 tunnor med inlagd sill längs vägen.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Enligt polisen ska tunnorna på något sätt ramlat ur en lastbil vid 14-tiden. Minst en personbil ska sedan ha kört på fisktunnorna.

  Polisen: "Nog ganska halt"

  – Det är nog ganska halt där kan jag tänka mig då det ska vara mängder med sill på vägen. Vi har inga uppgifter om personskador, berättade Hans Lippens presstalesman vid polisen i region Väst medan E45 var avstängd.

  Händelsen gjorde att E45 stängdes av i båda riktningar.

  – Det är en lastbil som har tappat ut sillen, en personbil har kört på tunnor, men vi har inga uppgifter om personskador. Hur tunnorna har ramlat ut vet jag inte, men något måste ha gått galet, berättade Jonas Gustafsson inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund under insatsen.

  Trafikverket sanerar

  Trafikverket var under eftermiddagen ute och sanerade vägen genom att sopa vägbanorna rena med sopmaskiner. Vid 16-tiden var vägen återigen öppen för trafik efter nära två timmars stopp på grund av sillkaoset.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.