Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Signalfel stoppade alla tåg - igen

Signalfelet är nu avhjälpt och tågtrafiken har åter börjat rulla.

Västtrafik meddelade vid kvart över tio att felet i signalsystemet som drabbade all tågtrafik i Västsverige är avhjälpt. Dock kommer flera avgångar att drabbas av följdförseningar och några avgångar kan bli inställda.

Det var en timma tidigare som samtliga tåg i Halland, Bohuslän och Västra Götaland stoppades av säkerhetsskäl då Trafikverkets driftledningscentral i Göteborg upptäckte att de inte längre kunde följa trafiken på sina skärmar.

- Det går inte att se var de enskilda tågen befinner sig eller om de rör sig, sa Bodil Sonesson, presskommunikatör på Trafikverket.

Ungefär en timma efter tågstoppet hade signalfelet åtgärdats, uppgav både Trafikverket, som ansvarar för signalsystemet, och Västtrafik.

Enligt Trafikverket drabbades totalt 15 - 20 tåg av stoppet. Dessa försenades med mellan 10 och 50 minuter.

För passagerarna på tåg som avgick 08.02 från Göteborg mot Stockholm tillkom ytterligare en försening på 45 minuter då ett fel uppstod i Herrljunga. Detta var avhjälpt 10.45.

Så sent som den 19 juli i år inträffade ett likadant signalfel, som slog ut driftsledningens möjlighet att följa tågtrafiken och all tågtrafik i Västsverige stod stilla i över fyra timmar under kvällen.

Mest läst