Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/10

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Se de svenska fansens glädje på Ullevi

Sverige premiärvann i VM mot Sydkorea med 1-0. Då jublades det rejält på Ullevi, där tusentals svenska supportar hade samlats för att följa matchen gemensamt.

För 60 år sedan, 1958, spelades det VM-fotboll på Ullevi. Stjärnor som Pelé, Garrincha, Lev Jasjin, Just Fontaine och Gunnar Gren beträdde gräsplanen på den tiden. På måndagen var det åter dags för VM-fotboll med svensk VM-deltagande. Och nu precis som då fylldes Ullevi av folk.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Denna gången är det dock de svenska supportrarna som kommer synas och höras på innerplanen. Som en del i sextioårsjubileet för Ullevi har Svenska Fotbollförbundet tillsammans med Got Event och Sport & Evenemang möjliggjort för svenska fans att följa Sveriges matcher på storbild på arenan.

Jesper Gunnarsson var en av personerna som tagit sig till Ullevi för att följa Sverige-Sydkorea.

– Jag är besviken om det inte blir tre poäng. Jag har gjort lite scoutning på Sydkorea och de är inte bra alltså, säger han.

Hans supporterkamrat Max Påhlman var lika optimistisk.

– I VM såhär långt har allt kunnat hända. Mexiko vinner över Tyskland, Brasilien kryssar. Allt kan hända. Jag tror på Sverige. Jag tror att de verkar som ett gött gäng, Sverige just nu, säger han.

Vad blir viktigast mot Sydkorea?

– Fasta situationer. Det är där vi ska sätta dit den. De är korta, säger Jesper Gunnarsson.

LÄS MER: Så blir VM-vädret för fansen i Göteborg

Först ut i satsningen på storbildsskärm på Ullevi var VM-premiären mot Sydkorea, Entrén var gratis och på arenaområdet fanns möjligheter till att införskaffa mat och dryck.

Även gruppspelsmatcherna mot Tyskland och Mexiko kommer att visas på Ullevi senare under mästerskapet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.