Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Se Aviciis reklamfilm för Volvo

  Nu är den här - Aviciis omtalade reklamfilm för Volvo. Housestjärnan är nästa namn i företagets Made by Sweden-kampanj.

  I Volvos reklamfilm med Avicii i huvudrollen får tittarna följa med stjärn-dj:n på en middag i skånska Ljunghusen där han samlat sin familj och närmaste vänner.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  "Ibland måste du gå tillbaka till där allt började för att kunna gå längre än vad du någonsin gjort förut", lyder filmens budskap.

  Redan i slutet av mars kunde Dagens media avslöja vem som var Volvos nya affischnamn. Tidningen närvarade under plåtningen till den nya reklamkampanjen, där dj:n och producenten som egentligen heter Tim Bergling poserade framför kameran på motorhuven till en mörk Volvo-SUV, eventuellt den nya modellen XC90.

  Reklamteamet var noga med att inga bilder skulle tas av tidningen, eftersom man ville bevara överraskningen.

  Premiären

  I reklamfilmen syns Tim Bergling bland annat skåla och skratta med sin innersta krets, och pussa sin mamma, skådespelaren Anki Lidén, på kinden. Även artistens halvbror Anton Körberg är med på ett hörn.

  Allt detta sker till tonerna av Nina Simones klassiska Feeling good från 1965, i en nyversion av Avicii.

  Alain Visser, marknadsansvarig för Volvo, säger till tidningen PSFK att företaget inte vill alienera sin gamla kundkrets, som är en betydligt äldre målgrupp än den Avicii har – men att Volvo hoppas kunna nå ut till en bredare skara.

  – Vårt samarbete kommer att göra så att Volvos varumärke sträcker sig från det trygga till det lite mer progressiva.

  Gammal i gemet

  Tim Bergling är ingen duvunge i reklamsammanhang. Han har varit med och marknadsfört Denim & Supply Ralph Lauren. Världshitten Levels hördes i Budweisers Superbowl-reklam 2012, och Avicii skymtade i den bakom skivspelarna. Viasat har också använt sig av Aviciis musik, då i kampanjen för sändningarna från vinter-OS i Sotji.

  Tidigare har kända personligheter som Jason "Timbuktu" Diakité, friidrottaren Emma Green, hockeyspelaren Börje Salming, artisten Oskar Linnros och designern Carin Rodebjer haft sina egna inslag i Volvos reklamserie Made by Sweden. I reklamfilmerna har de fått ta med tittarna till sina respektive uppväxt- och hemmiljöer.

  Läs också: Volvos reklamfilm 2014: Zlatan i Made by Sweden

  Läs också: Se Van Dammes Volvo-split

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.