Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Se över hela Tillväxtverket

Det räcker inte med att sparka generaldirektören.

Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet tvingas lämna sin tjänst. Det blev klart under gårdagen efter avslöjandena som om vidlyftig representation och lyxiga personalarrangemang.

Att Lugnet måste gå har framstått som alltmer ofrånkomligt, särskilt som hon beslagits med felaktiga uppgifter efter det att avslöjandena gjorts. Det gällde bland annat den uppmärksammade personaldagen på Grand Hotel i Stockholm, där verket bröt mot sina egna representationsregler.

Det var bra att näringsminister Annie Lööf satte ned foten. Som hon påpekat måste generaldirektören ha ett fullt förtroende inte bara från regeringen, utan också från näringsliv och allmänhet. Nästa steg borde nu bli att också göra en översyn av Tillväxtverkets organisation. Verket skapades för några år sedan genom en sammanslagning av olika verk och myndigheter. Alla seminarier och lyxkonferenser skapar tvivel om huruvida samtliga 350 anställda som fångats upp i den nya organisationen verkligen har meningsfulla arbetsuppgifter, och om målen för verksamheten är tillräckligt tydliga. Entledigandet av Lugnet kan bara vara första steget i en prövning av organisationen.

Mest läst