Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
244029h1024.jpg
Jill Johnson. Arkivbild.

Saucedo klar för "Så mycket bättre"

Freddie Wadling och Jill Johnson är presenterade - nu bekräftar TV4 att även Danny Saucedo är klar för "Så mycket bättre". -Jag tror att han kan tillföra en och en annan hit och skön stämning runt bordet, säger Martin Nygren, exekutiv producent för programmet, till TT.

Jill Johnson, Freddie Wadling och Danny Saucedo är klara för höstens "Så mycket bättre" i TV4. Den senare bekräftas för TT av programmets exekutive producent Martin Nygren.

-Han kommer att vara med i år och det ser vi jättemycket fram emot. Jag tror att han kommer att göra sig bra i programmet på alla sätt och vis, säger Martin Nygren till TT.

"Härlig trio"

Ett av målen när artister väljs ut till programmet är att skapa dynamik och räckvidd - vilket han tycker att de hittills presenterade namnen bidrar med.

-Det är en härlig trio. Vi vill alltid ha med lite yngre förmågor som gör ganska kontemporär musik och där finns Danny med, i dag är han en stor och folkkär artist, säger Martin Nygren.

Jill Johnson var den första deltagaren att presenteras i årets säsong av det populära programmet, och även tv-succéns första countryartist sedan det började sändas 2010.

-Det känns väldigt, väldigt roligt på alla sätt. Främst är det ett musikaliskt äventyr att få tolka andra artister genom sitt eget filter och känsloregister. Likadant åt andra hållet, men det är ju mer en egotripp. För mig som har en ganska dold katalog för den breda publiken känns det jättehärligt, för jag har ju skrivit väldigt mycket musik, säger Jill Johnson till TT.

Wadling med munspel

Freddie Wadling, som inte har blivit tillfrågad förut, ser fram emot sommarens inspelningar.

-Det ska bli kul att träffa nya människor och höra musik som är ny för mig. Jag ser det inte som något nostalgiskt, säger han till TT.

Wadling, som tidigare har spelat med banden Liket Lever, Fläskkvartetten, Lädernunnan, Blue for Two och Cortex, släppte för bara några dagar sedan albumet "Efter regnet".

Att programmet har blivit en succé och lockat många tittare gör honom nervös.

-Fast det vet man ju egentligen inte förrän man står där. Min manager tyckte att jag skulle vara med och han brukar ju komma med bra förslag, säger Freddie Wadling.

Fått frågan förut

Till skillnad från Wadling har Jill Johnson har fått frågan i stort sett varje år, men det var först nu det passade in i det övriga schemat. Och det är ett hektiskt sådant: i höst väntar såväl ny skiva som konserthusturné, samtidigt som "Så mycket bättre" sänds.

Det ännu namnlösa albumet spelas in just nu, och springer ur "mognad och reflektion" efter ett gäng hektiska år. Skivan kommer under hösten, och är hennes första nyskrivna material på fyra år.

-Jag har jobbat med så många andra artister i "Jills veranda", jag har gjort krogshow och haft ett otroligt högt tempo. Jag landade i en tid där jag känner att allting jag gör måste ha relevans. Därför bad jag skivbolaget om att få ge den här skivan lite mer tid för att kunna känna efter ordentligt.

Övriga deltagare i "Så mycket bättre" presenteras löpande under våren.

Göteborgsbaserade Freddie Wadling, känd för sin karaktäristiska röst, har tidigare spelat med banden Liket Lever, Fläskkvartetten, Lädernunnan, Blue for Two och Cortex.

Han solodebuterade 1989 med albumet "Something wicked this way comes" och släppte för bara några dagar sedan plattan "Efter regnet".

Wadling är inte bara musiker utan även skådespelare. Han har synts i filmer som "Den sista trippen" (2005), "Spindelgången" (2012), "Harry och Sonja" (1996) och "Känn ingen sorg" från 2013.

Regissören Kersi Nevantis porträttfilm om Wadling, "Freddie Wadling - en släkting till älvorna" kom ut 1999.

Förra sommaren gästspelade han på Håkan Hellströms rekordkonsert på Ullevi i Göteborg och medverkar dessutom på liveskivan från spelningen.

I vår gör han en miniturné med tre stopp: 1/4 Stockholm, 3/4 Göteborg och 8/4 Malmö.

Jill Johnson debuterade 1996 med albumet "Sugar tree" och har sedan dess släppt ytterligare 19 album. 1998 vann hon Melodifestivalen med "Kärleken är" och kom på en fjärdeplats i samma tävling med "Crazy in love" 2003.

I början av 2014 sändes tv-serien "Jills veranda", för vilken Jill Johnson belönades med tv-priset Kristallen.

En konserthusturné väntar även publiken. Det blir 20 stopp med start i Visby i slutet av september, och Jill Johnson ser fram emot att få möta publiken i det lite intimare formatet.

-Det var länge sedan jag hade det mötet med min publik, där jag nästan möter dem i dörren och det inte är show, utan riktiga konserter där man kan beröra på ett annat sätt, säger hon till TT.

24/9 Visby, 29/9 Västerås, 30/9 Örebro, 1/10 Karlstad, 2/10 Uppsala, 7/10 Sundsvall, 8/10 Bollnäs, 9/10 Gävle, 13/10 Luleå, 14/10 Umeå, 15/10 Östersund, 20/10 Linköping, 21/10 Kalmar, 22/10 Jönköping, 28/10 Halmstad, 29/10 Växjö, 30/10 Helsingborg, 3/11 Göteborg, 4/11 Borås, 5/11 Vara.

Biljetterna släpps den 17/3.

Mest läst