Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Nina Grawender satsar stenhårt mot OS.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Satsning som kostar på för Grawender

Nina Grawender ska bli ett av Sveriges medaljhopp i OS i Rio 2016. Nu satsar hon stenhårt, något som fått konsekvenser. – Man hinner inte leva ett normalt liv, säger hon.

27-åringen från Göteborg bildar tillsammans med Karin Lundqvist svensk beachvolleybolls främsta duo och en duo som ska slåss om medaljerna i OS. För att ta sig dit har de båda fått offra en hel del.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Man tappar en del vänner som inte känner att man har tid för dem och det är svårt att ha en fungerande relation. Men jag klagar inte, nu satsar jag allt mot OS och då får det bli som det blir, säger Grawender.

DEN 191 CENTIMETER långa beachvolleybollprofilen inleder nu ett halvårsträningsläger i Brasilien – efter en andraplats i Nevza-tävlingen i Göteborg.

– Vi spelade riktigt bra men föll ändå. Vi behöver höja vår lägstanivå för vi är fortfarande ganska ojämna men vi gör hela tiden framsteg. Vi har slagit flera av världens bästa lag och känner att det inte är så långt till den absoluta toppen, säger Grawender.

DET FINNS OLIKA sätt att ta sig till nästa OS. De tolv bästa på världsrankingen får en direktplats, vinnaren av VM likaså samt finns det en kvalplats till varje kontinent.

– Målet är ju att vara topp tolv på rankingen och ta oss dit på det sättet men det kommer att krävas hårt jobb. Det blir träningar varje dag, jaga sponsorer för att kunna få det att gå runt.

Får ni inget SOK-stöd?

– Jo, men SOK vill se resultat och jag förstår dem. De kan inte satsa på allt och alla men det är ju nu som vi behöver stödet för att kunna utvecklas fram till OS.

I SOMRAS TOG Nina Grawender sitt första SM-guld och petade ned lagkamraten Karin Lundqvist. Osämja i teamet?

– Haha, hon var faktiskt bara glad för min skull, det var ju mitt första och hon har ju ett par ...

Under träningslägret i Brasilien blir det tre träningspass per dag allt för att höja lägstanivån och bättre på samarbetet.

– Där skiljer vi oss mot många av de andra lagen i toppen, vi har bara spelat i lite mer än 1,5 år ihop. De flesta andra lag har spelat tillsammans i flera år, men vårt samarbete blir hela tiden bättre och bättre.

Brasilien, det låter ändå inte helt tråkigt träningsläger?

– Haha, det blir mycket träning men vi ska även ha tid att njuta lite. Karin har ju en bostad därnere så det blir att jag bor med henne.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.