Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Sanna Nielsen och Brolle till Globen

Favoriterna höll. Svenska folket skickade schlagerdrottningen Sanna Nielsen till finalen i Melodifestivalen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Brolle gick också vidare till Globen.

"I'm in love" sjöng Sanna Nielsen och den svenska schlagerpubliken är verkligen kära i 26-åringen från Bromölla. Hon vann deltävlingen i Göteborg på lördagskvällen och är nu för sjätte gången på elva år klar för finalen i mars. Hon har aldrig missat att kvalificera sig för finalen.

-Det här nog det största i min egen Melodifestival-historia. Jag blev så chockad, man kan inte ta något för givet i den här tävlingen. Det var magiskt när mitt namn ropades upp, säger Sanna Nielsen till TT Spektra direkt efter avgörandet.

För tre år sedan kom sångerskan tvåa med den storslagna balladen "Empty room". Nu får hon chansen till revansch med sin uptemposchlager "I'm in love".

Stark låt

Vinnaren känner starkt för sin låt, som hon menar är så bra att den tvunget skulle vidare till final.

-Det går inte att ducka för den här låten. Jag hade bestämt mig för att inte vara med i Melodifestivalen i år, men när jag hörde refrängen kände jag att det här kommer det att bli väldigt svårt att tacka nej till. Jag tror den går rakt in i hjärtat på folk, säger hon.

Sanna Nielsen får sällskap till Stockholm av Brolle som framför sin "7 days and 7 nights". Christian Walz gick däremot inte vidare. Det är årets största stjärnfall hittills i tävlingen.

-Jag var väldigt nervös när jag väntade på resultatet, men det var en bra stämning mellan oss artister och jag sa till de andra att hur det än går för oss ska vi ha en jävla rolig fest i kväll, säger Brolle.

Stort fokus låg på programledarna efter SVT:s tabbe i direktsändningen förra veckan då fel namn först ropades upp när de kvalificerade presenterades.

Sjöng och skämtade

Rickard Olsson och Marie Serneholt visade prov på självironi (eller självupptagenhet, beroende på hur man ser det) genom att flera gånger under kvällen både skämta och sjunga om förra veckans kalabalik.

Loreen och The Moniker, Daniel Karlssons alter ego, får en ny möjlighet att ta sig till final när de uppträder i andra chansen i Sundsvall lördagen den 5 mars.

Nästa vecka far schlagercirkusen vidare till Linköping där favoritskapet på förhand bärs av Linda Sundblad, The Playtones och förra årets stora stjärnskott - Eric Saade.

Vidare hittills

+ Danny: "In the club"

+ Swingfly: "Me and my drum"

+ Sanna Nielsen: "I'm in love"

+ Brolle: "7 days and 7 nights"

Till andra chansen hittills

+ Pernilla Andersson: "Desperados"

+ Jenny Silver: "Something in your eyes"

+ Loreen: "My heart is refusing me"

+ The Moniker: "Oh my god"

Till final

Sanna Nielsen: "I'm in love"

Brolle: "7 days and 7 nights"

Andra chansen

Loreen: "My heart is refusing me"

The Moniker: "Oh my god"

Utslagna

5. Christian Walz: "Like suicide"

6. Anniela: "Elektrisk"

7. Babsan: "Ge mig en spanjor"

8. Elisabeth Andreassen: "Vaknar i en dröm"

Mest läst