Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Salviakryddade grillspett

Fixa grillspett utan krångel med kladd och halvklara bitar - genom att grilla utan pinne. Först när allt är grillat träs bitarna upp på spett och måltiden kan börja.

Salviakryddade grillspett

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

För 4 personer

50 minuter

500 g mörad fläskytterfilé

300 g kryddig korv

2-3 paprikor, helst i olika färger

1 knippe färsk gul lök

1 purjolök

200 g stora, färska champinjoner

1 ananas

1 1/2 dl färdig marinad, mild eller rökig

1 kruka färsk salvia

Till servering:

blandad sallad

Gör så här:

1. Skär kött, korv, frukt och grönsaker i 2-3 centimeter stora bitar.

2. Lägg allt i en långpanna och fördela marinaden över. Låt dra en halvtimme och slå ut allt på grillen.

3. Droppa över hälften av salvian. Vänd runt med stor sked eller stekspade. Tillsätt resterande salvia. Grilla gärna under lock för att få mer koncentrerad smak.

4. Lyft av ingredienserna i takt med att de blir färdiga. Svamp, paprika, korv, ananas, lök, purjolök och kött brukar vara den normala ordningen att lämna grillen. Trä upp ingredienserna på spett och servera på en salladsbädd.