Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Salomonsson om landslagsplatsen: En fjäder i hatten

Emil Salomonsson fick chansen av Erik Hamrén i den senaste landslagstruppen. Något han väntat på länge.– Det här har jag siktat på sedan jag började spela boll, säger han i appen Blåvitt Inifrån.

Erik Hamrén tog ut Mikael Lustig och Emil Salomonsson i landslagstruppen till matcherna mot Turkiet och Tjeckien. Matcher där Emil Salomonsson får chansen att spela sig ännu närmare en EM-trupp. Beskedet kommenterar han i appen Blåvitt Inifrån.

– Klart det här har jag siktat på ända sedan jag började spela boll, att få vara med i landslaget. Det här är en fjäder i hatten till alla som utbildat mig från att jag var liten knatte till att jag spelar fotboll i Blåvitt, säger han.

Den 26-årige högerbacken har gått en lång väg för att nå till landslaget. Den kroniska tarmsjukdom som han har tvingade honom till en svår operation. Något som fick han att njuta mer av fotbollen.

– Det blir ju så, när man ställs inför en chans att man kanske inte kan få göra det igen så inser man hur lyckligt lottad man är som kan ha det som något man gör dagligen och även att få betalt för det. Och sen att kunna spela i en klubb som IFK Göteborg som man får starka band till. När man är en känslomänniska som jag så hänger det lite ihop, då blir det att man verkligen tycker om det man gör, har han tidigare sagt.

Nu får han chansen av Erik Hamrén – då väljer Salomonsson att hylla sin klubb.

– Klart det är extra skönt, det har ju hänt lite grejer på vägen så det är skönt. Det är ett kvitto på att man har lyckats. Sen är det bra för Blåvitt, Gustav var med i höstas och nu är jag med. Vi har en bra miljö här där många utvecklas, säger Salomonsson i Blåvitt Inifrån.

Mest läst