Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Salomonsson om första målet: En barndomsdröm

IFK-högerbacken, Emil Salomonsson var iskall från elva meter när han fick chansen mot Finland. Seger för Sverige med 3-0. – Det har varit en rolig turné. Kul att träffa alla i laget, säger Salomonsson till GP.

Efter 1-1 mot Estland valde Erik Hamrén att göra sex ändringar till mötet med Finland. Bland annat gav han IFK-spelarna Emil Salomonsson och Gustav Engvall chansen att starta tillsammans med Gustav Svensson som fick förnyat förtroende. Sebastian Eriksson fick börja matchen på bänken.

Kari Arkivou skulle göra Rasmus Schüller sällskap från start i det finska landslaget men vänsterbacken tvingades lämna sent återbud. En liten känning så ingen oro för Häcken-fansen.

Sverige började bra och Viktor Claesson bombade bollen stenhårt i ribban, kort därefter hittade han fram till lagkompisen från Elfsborg, Marcus Rohdén som inte lyckades få dit bollen. Istället var det Emil Salomonsson som skulle visa vägen. Högerbacken var tillsammans med Mikael Ishak i offensivt straffområde när Ishak gick omkull, domaren pekade på straffpunkten trots att Salomonsson hade öppet mål och rullade in bollen. Från elva meter var Salomonsson iskall – hans första landslagsmål.

– Han har verkligen stärkt sina aktier, säger TV4-experten Martin Åslund om Salomonsson.

Högerbacken själv är väldigt glad och nöjd över målet och hans insatser under turnén.
– Riktigt skoj att få göra mål! En barndomsdröm, något man tänkt på som liten kille så självklart är jag väldigt glad, säger han.

Hur ser du på dina EM-chanser?
– Ett av mina största mål med fotbollen är att vara med i A-landslaget. Det är något jag kämpar för och strävar efter. Men jag har flera mål i Blåvitt med så det som är bra är att ju bättre jag spelar i Blåvitt desto större chans är det att få komma med i landslaget.

I paus valde Erik Hamrén att göra fem byten, in med Melker Hallberg, Anton Tinnerholm, Emir Kujovic, Adam Lundqvist och Sebastian Eriksson. Ut gick Emil Salomonsson, Gustav Svensson, Pa Konate, Gustav Engvall och Nicklas Bärkroth.

Melker Hallberg behövde bara 56 sekunder på sig för att göra 2-0 för Sverige. En kanonstart för mittfältaren. Kvarten senare var det dags för näste inhoppare, Emir Kujovic att näta när han rullade in 3-0 i öppet mål – hans första i landslaget och anfallaren valde att springa ut till bänken och fira med skadade Kerim Mrabti. Några fler mål blev det inte i matchen.

Mest läst