Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Salem Al Fakir leder P3 Guld-galan 2012.

Salem Al Fakir leder P3 Guld-galan

Salem Al Fakir leder P3 Guld-galan 2012. – Jag är rätt man på rätt plats. Hoppas jag, säger den debuterande programledaren.

Det är bara två veckor sedan artisten och låtskrivaren Salem Al Fakir fick frågan om han ville leda P3 Guld-galan som hålls i Göteborg den 21 januari 2012.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag var förstås tvungen att spela lite svår, men egentligen behövde jag ingen längre betänketid. Jag har haft P3 Guld nära hjärtat ända sedan 2006 då jag precis hade släppt min debut-ep och var på galan första gången, säger Salem Al Fakir.

Sedan dess har han varit på den Göteborgsplacerade P3-galan varje år och sett hur de olika programledarna, bland andra Timo Räisänen, Christer Lundberg och senast Kitty Jutbring, satt sin egen prägel på tillställningen.

– Det var just det som fick mig att bli fullständigt övertygad om att tacka ja till uppdraget. P3 vill verkligen att programledaren ska vara personlig och ta mycket plats. Det passar mig, säger Salem Al Fakir.

Salem Al Fakir berömmer P3 Guld för en hög standard både på själva galan men också vad det gäller vilka artister och band som nomineras till de olika priserna.

– Det finns en tyngd och trovärdighet i den långa tradition kanalen har när det gäller att lyfta fram ny, svensk musik. Redan där är man en vinnare före alla andra galor, menar han.

Från och med i går, tisdag, har Salem Al Fakir fokus på sitt nya uppdrag. Då var han på plats i Radiohuset i Stockholm och fick träffa övriga inblandade i produktionen. Manuset ska han skriva tillsammans med Pontus Andersson som tidigare jobbat med bland annat Grammisgalan och Eldsjälsgalan.

– Vi känner varandra sedan förut så det är jättebra. Han har förresten också stort, krulligt hår och har blivit hopblandad med mig på tunnelbanan, berättar Salem Al Fakir och skrattar.

Om han kommer att ta chansen att själv spela och sjunga under själva galan låter Salem Al Fakir vara osagt.

– Det är för tidigt att sia om, det här är fortfarande alldeles färskt. Just nu ska jag bara försöka koncentrera mig på att klara av att vara programledare. Det är första gången för mig.

Ålder: Fyller tio år nästa gång.

Bakgrund: Priset delas ut av Sveriges Radio P3 för att fira den svenska musiken. 2011 års stora vinnare var Robyn med tre tunga priser.

Aktuell: Hålls i Liseberghallen den 21 januari nästa år.

Ålder: 30 år

Bakgrund: Debuterade 2006. Har släppt tre album. Det senaste, Ignore this, kom 2010. Kom tvåa i Melodifestivalen samma år med Keep on walking.

Aktuell: Som programledare för P3 Guld 2012.

Mest läst