Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Saab tvingades till produktionsstopp

Saab Automobile uppges ha problem att betala underleverantörerna. Leveranser stoppades och under tisdagen stod fabriken i Trollhättan stilla.

Flera källor uppgav att stoppet i fabriken berodde på att minst en underleverantör stoppat leveransen till Saab. Men företaget väljer att hålla tyst både om eventuella betalningssvårigheter och produktionsstopp.

– Vi har 8 000 underleverantörer och jag kan inte kommentera våra relationer, säger informationsdirektören Eric Geers.

– Men, med så många leverantörer är det inte konstigt att det kan bli stopp.

Men Håkan Skött, ordförande för IF Metall vid fabriken, bekräftar att produktionen stoppats på grund av problem med materialleveranser.

– Hur länge stoppet varade vet jag dock inte, men stopp har det varit.

Svenåke Berglie, vd för Fordonskomponentgruppen, säger att Saab har haft problem med att betala sina leverantörer i tid.

– Saab har släpat efter med betalningarna och vi har uppmanat företaget att åtgärda detta. Det är klart att det är ett problem när leverantörer inte får betalt i tid.

– Alla företag kan till och från få problem med kassaflödet. Saab är dock ett företag som har ögonen på sig och måste få ordning på detta, säger Svenåke Berglie.

Lowe Brindfors har ställt in allt pågående arbete för Saab på grund av uteblivna betalningar. Saab har inte betalat några av reklambyråns räkningar sedan december, skriver Resumé på nätet.
– Det rör sig om en betydande summa men med respekt för Saab anger vi inga belopp, säger Bjarte Eide, vd för Lowe Brindfors till Resumé.

456278.jpg
Mest läst