Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

antonov.jpg

Saab sista chansen för Kina

Till slut blir det en kinesisk delägare i Saab. Det säger Lars Carlström, talesperson för ryske finansmannen Vladimir Antonov som fortsatt väntar på klartecken att bli delägare.

– Det är tråkigt att man inte kan slutföra diskussionen. Den är fortfarande igång men inte enligt det schema som varit utlagt sedan tidigare, säger Lars Carlström som inte vill spekulera i varför upplägget med Hawtai Motor har spruckit.


Övertygad om kinesisk partner
Som talesperson för ryske finansmannen Vladimir Antonov och Convers Group är Lars Carlström ändå övertygad om att Spyker Cars och Saab får en kinesisk partner.

– Vad vi kan konstatera är att det finns ett enormt intresse för Saab i Kina och vi ser väl ingen oro över att man på något sätt ska stranda arbetet med att få med en kinesisk intressent. Det tror jag inte är ett bekymmer. Frågan är snarare hur snabbt man kan komma i mål med Hawtai Motor Group eller annan partner.

– Saab är egentligen sista möjligheten för ett kinesiskt bilföretag att köpa sig till västerländsk automotiveteknologi. Det finns ingen annan möjlighet för kineserna än Saab. Alla andra biltillverkare har allianser eller partners och det finns inget annat bilföretag som är till salu.


"Fortsätta diskussionerna"

– Vi från Convers Group är intresserade av att fortsätta diskussionerna om att komma in som investerare och delägare i Spyker Cars och därmed Saab. Vi är angelägna om att processen fortsätter och tycker det är tråkigt att det behöver ta så lång tid, säger Lars Carlström som menar att Vladimir Antonov kan gå fram på egen hand en tid och ge affären den tid den behöver och innan man har en strategisk partner som kan vara ett kinesiskt företag.

– Vi väntar varje dag på besked från Europeiska investeringsbanken. Där är vi, säger Lars Carlström och betonar att Vladimir Antonov ligger kvar med samma intention och vilja att bli delägare till 29,9 procent av Spyker.

Han menar att det är för tidigt att uttala sig om eventuella förändringar kring Vladimir Antonovs framtida roll i Spyker.

Mest läst