Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

S-styret urholkar Västtrafiks intäkter

Gert-Inge Andersson (S) och Anneli Hulthén (S) vurmar för kollektivtrafik som ska vara bekväm och snabb samtidigt som de stryper intäkterna till Västtrafik, skriver Johnny Magnusson (M), Jonas Andersson, (FP), Monica Selin, (KD) och Kristina Jonäng (C) i en slutreplik. 

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Inför tilläggsbudget 2011 minskade S, V MP och SVG anslagen till Västtrafik med 40 miljoner kronor. Det innebär en urholkning av resurserna till Västtrafik som blir svår att hämta igen. Västtrafik kommer att ha 40 miljoner kronor mindre i år och 40 miljoner kronor mindre nästa år och så vidare. Det innebär uppenbara svårigheter för Västtrafik att finansiera viktiga satsningar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Ovanpå detta föreslår S, V, MP och SVG enhetstaxa vilket förvisso gör resorna billiga, men det stryper intäkterna ytterligare till Västtrafik. För att överhuvudtaget finansiera kollektivtrafiken kommer S-styret att tvingas ta pengar från sjukvården eller höja skatten. 

Gert-Inge Andersson och Anneli Hulthén hänvisar till regeringen när det gäller E20. Därmed lutar sig den S-ledda ledningen i Västra Götalandsregionen tillbaka och avstår från att ha en aktiv roll i infrastrukturfrågor. Det är exempel på häpnadsväckande passivitet. 

Det behövs en ny ledning i Västra Götalandsregionen! 

Johnny Magnusson (M) 

Jonas Andersson (FP) 

Monica Selin (KD) 

Kristina Jonäng (C)

Mest läst