Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

SGS-collage

S-höjdare kräver av SGS: Allt måste fram

Nu kräver Socialdemokraterna att SGS Studentbostäders styrelse lägger alla kort på bordet.

- Det är viktigt med öppenhet och våra medborgare måste kunna känna sig trygga i att inget mörkas, säger kommunalrådet Dario Espiga (S).

Han är också vice gruppledare i den socialdemokratiska kommunstyrelsegruppen.

Från första dagen då GP började titta på varför vd Mats Odersjö först arbetsbefriades och sedan sparkades har styrelsen i SGS lagt locket på.

Styrelseordförande Klara Martinsson (S) har styrt all information och strategin har varit enkel - så lite information som möjligt utåt. Skälen hon angett är att detaljer kring lägenhetsfusk och misstänkta oegentligheter kan skada processen.

Men partikamraten Dario Espiga tycker inte det här sättet att hantera vd-affären har varit särskilt lyckad.

- Jag vet inte om en stiftelse har samma krav på transparens som en kommun, men vi tycker att SGS:s styrelse bör lämna ut alla uppgifter. Allt som finns måste komma fram. Jag har känt mig besvärad av den här situationen och nu måste det bli ordning på torpet.

Varför har det hanterats på det här sättet, tror du?

- Vad jag har förstått har styrelsen fått råd från jurister att inte gå ut med information, säger Dario Espiga.

Flera borgerliga kommunalråd som Jonas Ransgård (M) har redan reagerat på den linje styrelsen valt då det gäller information om Odersjö-affären. Även pr-experten Anders Westgårdh sade i fredagens GP att styrelsens sätt att lägga locket på bidrar till bilden av maktmissbruk och korrupt kultur.

Styrelseordförande Klara Martinsson har en rådgivare som stöttat henne under de här turbulenta dagarna. Det är kommunstyrelseordförande Anneli Hulthéns högra hand, stadssekreteraren Gitte Caous.

- Jag har gett henne stöd i hur hon ska hantera ett svårt personalärende eftersom jag varit chef i 20 år. Jag har också, utan ett veta vad det handlar om, sagt att det är viktigt att skicka ut pressmeddelande och lämna samma information till personalen som till pressen. Klara har hanterat detta helt korrekt, säger Gitte Caous

Mest läst