Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Sönerna vann familjekampen

Handbollsfamiljen Forsell Schefvert hade släktmiddag i Partillebohallen när elitserien startade upp efter EM–uppehållet. Och det blev den yngre generationen – Eric och Olle – som vann i familjekampen mot pappa Ulf – Det blir lite problem med arvet, säger Ulf Schefvert.

Sävehof 31

Karlskrona 24

Att barn gör revolt mot sina föräldrar händer i många familjer. Att den yngre generationen gör livet surt för sin far på handbollsplanen är inte lika vanligt. Men när elitserienykomlingen Karlskrona, med Ulf Schefvert som tränare, kom till Partille var det just det som hände.

Sönerna Eric och Olle Forsell Schefvert ledde ett ungdomsuppror som slutade i seger.

– Det var första vinsten mot pappa i elitsammanhang. Det ska jag skriva in i min bok, säger Olle.

– Skönt att hålla honom på noll poäng här i Partillebo, säger Eric.

Bäst i familjen denna kväll var den yngste i trion, Olle. Med fem mål gav han pappa Ulf några nya gråa hår.

– Vi var bäst i familjen innan ändå. Men han hetsade mycket i julas. Då var han lite tuff. Sen kom det ett lite lycka till–sms i dag. Jag vet inte om jag ska ta det som hets också, säger Olle.

Och redan från början var det tydligt vilket av lagen som laddat bäst under uppehållet. Per Sandström gjorde fyra raka räddningar direkt och i andra ändan av planen satte hans lagkamrater lika många mål. Och det försprånget – 4–0 – tappade aldrig den yngre generationen Forsell Schefvert. Även om gästerna var betydigt bättre efter paus.

– Vi gör en jättebra första halvlek. Sen är vi dåliga bakåt i andra. Jag hade önskat att vi hade kunnat vinna med lite större siffror, säger Eric.

– Vi gav bort matchen i början. Det kändes som vi var kvar i Partille centrum i början. Det var vedervärdigt att se, säger Ulf Schefvert.

Förra mötet mellan sönerna och fadern slutade oavgjort 27–27. Detta var alltså första gången i seriesammanhang som en familjevinnare korades.

– Det är lite speciellt och det är klart att det blir en liten grej av det, säger Eric.

– Det är inga hard feelings, säger Olle.

– De har sina karriärer framför sig. Jag har min bakom mig. Men det blir lite problem med arvet nu. Det går till den tredje, säger Ulf.

Mest läst