Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

g

Söderberg lämnar Elfsborg

Tom Söderberg hade ingen lyckad sejour i Elfsborg. Efter endast en säsong lämnar försvararen för spel i Apollon Smirnis i Grekland, skriver agenten Patrick Mörk på Twitter. – Det känns fantastiskt skönt att allt är klart, säger Söderberg till GP.

Efter en mardrömsstart på säsongen i Elfsborg fick Tom Söderberg nöta bänk. När Klas Ingesson tog över efter Jörgen Lennartsson fick han beskedet att klubben letade efter andra alternativ. Trots spel i 18 matcher och tre mål från Söderberg började jakten på en ny klubb.
– Det gick väl inte särskilt bra för mig i Elfsborg. Jag kom in fel i det och hade lite för höga krav på mig själv, fastnade i en ond spiral. Att nu få komma iväg och spela utomlands som jag alltid drömt om ska bli väldigt kul. Men mitt mål är att komma tillbaka till Elfsborg igen och visa hur bra jag är, säger Söderberg.

Som GP tidigare har skrivit har försvararen varit på plats i Grekland för att bekanta sig med klubben, Apollon Smirnis och Aten. Under fredagseftermiddagen skrev han på kontraktet.
– Jag har varit här sedan i söndags och fått enbart positiva intryck. Har varit med på flera träningar och känner att jag kommer in i det ganska bra. Vi har match mot PAOK redan på torsdag och den matchen kan jag kanske vara med i. Annars är det kanon utanför planen, varmt och trevlig stad. Jag hänger mycket med Mikael Dahlberg (tidigare Gefle) och Mikael Nilsson (tidigare landslagsman).

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Söderberg lånas ut fram till juni. Den grekiska ligan slutar i april/maj och efter det blir det en period utan matcher innan återkomsten till Elfsborg och allsvenskan.
– Nu hoppas jag att jag kan bygga upp ett bra självförtroende igen. Det ska bli väldigt intressant att testa på en annan liga. Mina lagkamrater har lite problem att spela kvadraten med mig då jag är två meter... För dem är jag en jätte. Men jag hoppas att jag kan bidra med en del kvalitéer som laget annars saknar, säger Söderberg.

Mest läst