Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Se över ditt försäkringsskydd innan du har visning på bostaden.

Så skyddar du dig från tjuvar på visningen

En bostadsannons kan locka till inbrott. Inbrottstjuvarna letar på bostadssajter för att hitta bostäder där det finns saker att stjäla. Men även på visningen kan det försvinna saker.

Tänk på att din bostadsannons är väl synlig på en bostadssajt och kan locka många, både seriösa köpare men även oseriösa.

Det är bra att tänka på vad man visar upp på bilderna i annonsen, så inget lockar tjuvarna att hälsa på. Prata även med mäklaren så att de har flera personer på plats när det är visning om det kommer många spekulanter.

Har ni märkt av att det sker inbrott i samband vid bostadsförsäljningar?

– Ja, det har förekommit men är inte jättevanligt, men är svårt att bevisa om det händer. Men om man har ett hem med dyra saker kan man löpa större risk för inbrott, säger Erik Arvidsson, skadeförebyggare på Folksam.

Om folk stjäl saker på bostadsvisningen, vilka möjligheter har man då att få ersättning från sitt försäkringsbolag?

– Om man har en vanlig bashemförsäkring får man ingen ersättning, utan man måste ha en allriskförsäkring också. Den behöver man ha när man, så att säga, själv släppt in folk i sitt hem. Gäller även om dina gäster, hantverkare, städfirmor och kompisar till barnen gör sönder något i hemmet till exempel.

Vad skall man tänka på inför en försäljning av bostaden?

– Se över försäkringsskyddet, ha en försäkring som täcker eventuella stölder. Och låt inte dina värdesaker ligga framme som dyra smycken, klockor med mera.

Mest läst