Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
så mycket bättre

Så mycket bättres trumfkort

Så blev säsongens startfält i TV4:s långkörare Så mycket bättre komplett när Nyhetsmorgon presenterade Tommy Nilsson som sjunde och sista deltagare.

I sommar blir det alltså Freddie Wadling, Jill Johnson, Little Jinder, Lisa Ekdahl, Danny Saucedo, Magnus Carlson (från Weeping Willows inte Barbados) och Choklad-Tommy som möts för en veckas sång-och-mys på värdshuset Grå Gåsen i Burgsvik på södra Gotland.

Vid en första anblick känns det här som hela programseriens kanske mest intressanta samling människor, men framförallt har TV4 lyckats skaka fram en väldigt bred skara artister; sångare med klar och tydlig potential att leverera starka, personliga tolkningar av varandras låtar, vilket är direkt avgörande för programmets fortsatta överlevnad.

Förra säsongen, som ändå var den bästa hittills, fick vi följa med Miriam Bryant på en meningslös cykeltur till Hoburgsgubben och se artisterna provsmaka vin. Inget man jublade högt åt direkt.

Men de mediokra tv-inslagen blev närmast plågsamma när Kleerup sedan valde att tillbringa hela sin dag vid poolen. Ehh? Skönt för artisterna, såklart, men direkt själsdödande för tv-tittarna som efter sex år har lärt sig att koka kaffe, fylla på snacks och mentalt snabbspola sig igenom de framkrystade och fisljumna aktiviteter som TV4 tvingar ut artisterna på mellan de musikaliska inslagen, de som faktiskt bär programmet och motiverar hela dess existens. Och där jag tror att TV4 den här gången kan ha grävt fram en veritabel guldåder.

Om tidigare säsongers konstnärliga eller i alla fall kommersiella vinnare har varit Petra Marklund/Plura, Laleh/Timbuktu, Magnus Uggla/Darin, Ebbot/Ken Ring, Carola/Love Antell och Miriam Bryant/Sven-Bertil Taube så kommer höstens trumfkort att vara Little Jinder och en sliten Freddie Wadling, The Beauty and The Beast.

De båda är relativt okända i de breda folklagren men tveklöst de mest intressanta artisterna och lär bjuda på såväl minnesvärda citat som en rad sköna covers. Men för en gångs skull har vi en uppställning där alla verkligen kan bidra musikaliskt och tillföra något eget.

Lisa Ekdahl är precis lagom mystisk och grammisbelönade Danny Saucedo på gång att starta om sin karriär, Jill Johnson är en född tv-stjärna och Tommy Nilsson har en tomtesäck av erfarenheter att ösa ur. Dessutom är Magnus Carlson landets bästa coversångare.

Det som saknas i mixen är väl en verklig tungviktare (Håkan, Robyn, Maggio, Lundell, Winnerbäck, Nina Persson, Thåström), en skön hiphoppare och en hårdrockare från Göteborg.

Ring Riff-Ralf nästa år.

Mest läst