Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Brunte – nu med nytt namn och nya kompisar.

Så mår hittehästen Brunte i dag

I oktober engagerade sig hästägare över hela landet i stoet Bruntes öde. Nu berättar Maria som tog sig an stoet om hur Brunte har det i dag.

Brunte heter inte Brunte längre, utan Chilli. Men det är mer än namnet som har förändrats sedan hittestoet fann ett nytt hem hos hästintresserade Maria på en gård i Mellansverige.

– Det börjar bli häst av henne. Hon har gått upp lite i vikt, hon trivs med sina kompisar och kommer alltid gnäggande. Det är en annan häst mot vad jag hämtade, berättar Maria.

I oktober hittades Chilli ensam på en väg i Säve. Hur gammal Chilli är, är höljt i dunkel. För trots polisens vädjan, hörde aldrig någon ägare av sig för att göra anspråk på Chilli. Däremot fick polisen in 94 förfrågningar från personer som var beredda att ta över hästen. En av dem var Maria.

– Jag tyckte lite synd om henne och behövde en sällskapshäst. På den vägen är det, säger Maria.

Chilli har två andra hästkompisar som hon hänger med i hagen. Totalt finns ett tiotal hästar på gården och Chilli har så sakteliga utvecklat allt närmare relationer med såväl folk som fä på gården.

– Hon är mycket mer kontaktsökande i dag än vad hon var i början, säger Maria.

Ankomsten av snön har utgjort ett extra fröjdefullt tillfälle för Chilli.

– Det var väldigt glatt den morgon som snön låg på backen. Då hoppade hon på alla fyra i luften, galopperade i väg och började rulla i kapp med de andra hästarna, säger Maria.

Mest läst