Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
zlatan

Så hyllas Zlatan i England: Enastående

Zlatan Ibrahimovic sköt PSG vidare i Champions League på bekostnad av Chelsea. Nu hyllas han runt om i England.– Svensken var enastående, skriver The Guardian.

Med en assist och ett mål spelade Zlatan Ibrahimovic huvudrollen på Stamford Bridge under onsdagskvällen. 2–1-segern borta mot Chelsea betyder att PSG är vidare till kvartsfinal i Champions League.

– En vanlig dag på jobbet, sade Ibrahimovic till Viasat efter matchen.

Chelseatränaren Guus Hiddink var däremot mer imponerad av svenskens insats:

– Han är en stor personlighet. Det är skönt att se honom, men man vill helst ha honom i sitt eget lag, sade Hiddink till Viasat.

Och holländaren var inte ensam om att hylla 34-åringen.

"Svensken var enastående. Det här var en påminnelse till den engelska publiken om hans kraft. Han har lyckats bevara all karisma och klass han hade som ung och även om det skulle krävas en hög lön, så är det säkert att Premier League-klubbar överväger att värva honom på free transfer", skriver The Guardian.

BT-sports experter, Glenn Hoddle och Rio Ferdinand, menar också att brittiska klubbar bör se över möjligheten att värva Zlatan.

– Jag skulle älska att se honom spela i Premier League. Han skulle passa i Arsenal och Chelsea, sade Glenn Hoddle, medan Ferdinand riktar allt sitt fokus på Arsenal.

– Han kommer att ge dem en mentalitet som de saknar – en mentalitet att vinna titlar.

Vidare skriver The Times att "Zlatan Ibrahimovic skickar ett sorgligt Chelsea i exil", medan Mirror lyfter honom till matchens bästa spelare med motiveringen: "Outstanding. PSG:s bästa spelare, främsta hotet och målskytt".

Även i Frankrike hyllas svensken. L'Equipe skriver: "Äntligen var Zlatan skillnaden i ett Champions League-slutspel", medan Le Parisien tycker att PSG bör göra allt i sin makt för att behålla honom: "Förbered skrivaren hos PSG: det luktar kontraktskrivning".

Mest läst