Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

tindercollage

Så här gör du din internetdejting till en succé

Internetdejting är populärare än någonsin. Men för att lyckas är dina bilder avgörande. Exempelvis helkroppsbilder ökar dina chanser något enormt.

Det är magasinet Cosmopolitan som gjort en undersökning om vilka foton som funkar och inte funkar på dejtingsajter. Och det finns en hel del att tänka på. I alla fall om du vill ha fler meddelanden och matchningar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Naturligtvis ska man lägga upp foton man själv känner sig bekväm med och kan stå för.

Men om man vill maxa succén på ens internetdejting kan dessa tips vara värdefulla. Tipsen ser dock lite annorlunda ut för män jämfört med för kvinnor:

1. Rätt miljö

För män hjälper det att ta sitt foto utomhus. Det kan öka dina chanser att få fler meddelanden med 19 procent. Men, för kvinnor gäller det motsatta. En utomhusbild ger en 40-procentig minskning på meddelanden.

2. Selfies, eller inte

Killar ska tydligen inte ta selfies. Det minskar ens chanser med 8 procent. Men för kvinnor är selfies en hit, men de ska då alltså tas inomhus.

3. Helkroppsbilder

För både män och kvinnor gäller det att vara försiktig med att beskära bilderna. Om du i stället lägger upp en helkroppsbild får man enligt undersökningen en ökning med hela 203 procent i meddelanden.

4. Undvik gruppfoton

Använd en bild på bara dig själv, lägg inte något gruppfoto. Om den första bilden du lägger upp är tillsammans med andra minskar chanserna rejält. För intresserade kandidater är det förmodligen irriterande när man inte vet vem som är du.

5. Inga husdjur

Visst, många älskar katter och andra djur. Men håll dem borta från dina dejtingfoton, i alla fall på den första bilden. Annars finns risken för betydligt färre matchningar och meddelanden.

Mest läst