Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sävehofs lagkapten slutar

Sävehofs lagkapten Robert Johansson, 29, lägger av. Varken kropp eller motivation håller. – Det har varit slitsamt att ligga på den här nivån, berättar Robert för GP.

Elva säsonger och fem SM-guld i Sävehof ... och en fin karriär är över. Kroppen sätter stopp för Robert Johansson i Sävehof.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– De två-tre senaste åren har jag haft problem med fötter, ljumskar och ryggen. Jag var på väg att sluta redan förra året, erkänner Johansson.

Men det finns mer som påverkar.

– Motivationen är inte längre vad den har varit. Jag har kommit så långt som det går i Sverige. Och jag kom hem nån kväll efter match och kunde inte somna med smärtan i ryggen ... och funderade: Är det verkligen värt det?

Det var det inte.

– Handbollen har tagit mer och mer tid, i takt med att allt blivit proffsigare. Många förmiddagsträningar, exempelvis. Men även mitt jobb har tagit mer tid – och jag går upp till heltid efter sommaren, förklarar Robert Johansson.

Han arbetar som anläggningskonstruktör – och att flytta till en annan ort, en annan klubb, för att få fart på motivationen var aldrig aktuell.

– Nä, jag har en flickvän som vill stanna här, förklarar Johansson.

Flickvännen heter Ida Odén, landslagsspelare i Sävehof ...

Den som ska ersätta Johansson är Viktor Ottosson – och även unge Daniel Wikensten, född 1994. Och helt kommer Robert Johansson inte att släppa handbollen.

– Jag kommer säkert att träna nåt ungdomslag – och stötta på ledarsidan. Efter 22 år i idrotten finns det ett visst hjärta, skrattar Robert Johansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.