Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage

Sävehofs kritik mot förbundet efter ändringen: Helt fel

Det europeiska handbollsförbundet, EHF, har beslutat att Sverige blir av med sin direktplats till Champions League – ett beslut som möts av förvåning hos Sävehof. – Det kom som en total överraskning och det känns som om förändringen kommer vid helt fel tidpunkt, säger klubbdirektör Stefan Albrechtsson.

Sverige ligger för närvande elva på EHF:s nationsranking och tidigare har de tolv främsta ländernas mästare fått en direktplats till Champions League. Men under ett möte i förra veckan beslutade EHF att ändra på kvalificeringsreglerna.

Från och med nästa säsong kommer de två främsta länderna på nationsrankingen få två direktplatser till turneringen, medan länderna på plats 3-10 får en, vilket gör att Sverige blir utan.

– Jag blev förvånad och det kom som en total överraskning för mig. För några år sedan hade jag kunnat förstå att man hade velat tajta till det, men nu känns det som det är helt fel tidpunkt, säger Stefan Albrechtsson.

Kommer ni att agera på något sätt?

– Nu har de ju redan tagit beslutet och det är inte mycket vi kan göra åt det, men självklart kommer vi att framföra våra synpunkter. Vi vill ha svar på varför de har tagit det här beslutet. Om vi får det, kommer det vara lättare att acceptera, säger han.

Om Sävehof försvarar SM-guldet i år, finns trots allt chansen till CL-spel nästa säsong. Vilka som får de fyra återstående platserna till turneringen kommer nämligen att avgöras genom kval eller att EHF själva bestämmer vilka det blir.

– Först och främst måste vi bli svenska mästare, men sedan tror jag vi har en bra chans på ett wild card, med tanke på tidigare Champions League-meriter, publik, tv-sändningar och så vidare.

Hur ser du på att EHF kan bestämma vilka som ska få vara med?

– Det har jag blandade känslor inför. Jag har förståelse för att finns krav gällande logistik och för att säkerställa att lagen kan erbjuda en arena som håller en viss standard. Men i första hand vill man ju att det ska avgöras på det sportsliga.

Mest läst