Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
blommor

Sävehofs Fagerlund hetast mot Aranäs

Tiomålskytten Johan Fagerlund var hetast när Sävehof besegrade Aranäs med 31-25 i derbyt.Det var islossning för mig i den här matchen, säger han.

Det var onekligen två revanschsugna lag som ställdes mot varandra i Partillebohallen på söndagskvällen.

Gästande Aranäs från Kungsbacka, som kämpar i tabellens botten, förlorade senast mot Hammarby, medan Sävehof hade en svidande derbyförlust mot Redbergslid som man för en tät kamp mot i tabellens övre skikt, även RIK vann på söndagen.

Dessutom hade Sävehof extra revansch att kräva mot Aranäs efter som Partillelaget förlorade derbyt borta i mitten av december.

- Därför var det extra gott vinna. Man kan nog säga att förlusten mot RIK senast blev rena tändvätskan, det märktes att hela laget var taggat, det var en helt annan intensitet i närkamperna, säger Johan Fagerlund.

Att mycket stod på spel var uppenbart. Lagen inledde tufft och tätt med en fysisk, aggressiv handboll. Fagerlund själv fick ta emot en hel del stryk.

- De får man ta i en sådan här match, man måste in i duellerna och visa vilja, annars är man rökt. På så vis är handbollen rena kamsporten ibland, säger han med ett skratt.

Spelet var jämnt men efter en kvart hade Sävehof tagit kommandot, målvakten Per Sandström spelade bra och hemmalaget och ledde med 8-4.

Man-mot-man-spelet i Sävehof var betydligt bättre och mer intensivt än mot Redbergslid senast, även om Aranäs stod emot bra.

- Ändå tycker jag att vi borde ha visat än mer vilja, det var lite väl ängsligt stundtals. Jag menar, det var Sävehof som hade pressen på sig. Vi hade allt att vinna, både sett till matchen och till det prekära tabelläget, säger 37-årige Tommy Atterhäll, Aranäs rutinerade veteran som gjorde tre mål i matchen.

2007 lämnade han just Sävehof för att bli proffs i Danmark.

- På den tiden var Victor Fridén en lovande junior…, den här kvällen var han tuff att möta, säger Atterhäll som tyckte det var trevligt att vara tillbaka i klassiska Partillebohallen, den tunga förlusten till trots.

I paus ledde Sävehof rättvist med 15-10 sedan hälften av målen hade gjorts av Johan Fagerlund – och det skulle alltså bli lika många i den andra halvleken.

- Jag har haft det lite segt med målskyttet, så det var skönt att det lossnade, det bådar gott inför vårt tredje raka derby, det mot min gamla klubb Alingsås som vi möter på onsdag, en riktig toppmatch, säger Fagerlund.

I den andra halvleken fortsatte Sävehof att ha greppet i matchen, men Aranäs stretade emot bra och såg inte alls ut som ett bottenlag. När Sävehof ledde med 22-14 kom Aranäs igen och plockade in fyra mål på raken. I det läget såg Sävehof aningen passivt ut, men kom tillbaka och höll ledningen komfortabelt matchen ut.

Mest läst