Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Bild - 1

Sävehof utan chans mot Györis glans

Utan förstemålvakten Johanna Bundsen blev en svår uppgift omöjlig för Sävehof. Stjärnfyllda Györi gjorde vad som förväntades av dem och Sävehof föll till slut med 18-26. – Jag trodde vi kunde skrälla, säger 19-åriga Emma Ekenman–Fernis.

Förhandstipset visade sig stämma. Sävehofs unga trupp kunde inte hota det ungerska storlaget Györi. Även om det var hemmalaget som inledde målskyttet. Emma Ekenman–Fernis kämpade sig igenom gästernas försvarsmur och gav sitt lag skönast möjliga inledning.

– Det är alltid gött med en bra start. Jag trodde vi kunde skrälla då, säger hon.

Det dröjde dock inte länge förrän taktpinnen var hos ungrarna. Takt höll också det tillresta bortaföljet. 30-talet grönklädda fans trissade upp både stämning och ljudvolym i Partillebohallen. Med en allsång som platsat på Skansen och med en ungersk flagga över sina huvuden visade bortaklacken att Sävehof har en bit kvar till toppen, både på och utanför planen.

– Jag önskar vi hade den supporterkulturen i Sverige, säger Sävehofs tränare Henrik Signell.

– Vi är väldigt glada för att de är här, säger Györis storstjärna Heidi Löke.

På läktarna utklassade gästerna Sävehof. På planen var det hur man än ser på det också klasskillnad. Men när en spricka kunde urskiljas i den annars så kompakta försvarsmur Györi visade upp, då högg hemmaspelarna.

– Vi gör många saker bra. Men man får ta många smäller och de är bra på att få stopp på en, säger Emma Ekenman–Fernis.

Tuffheten, längden och erfarenheten som Györis bygge har tog tillslut ut sin rätt. 6–13 i halvtid blev 18–26 efter full tid.

– Vi gör det vi kan men vi får acceptera skillnaden det är mellan lagen. Vi räcker inte till fullt ut på den här nivån, säger Henrik Signell.

Samtidigt bevisade Sävehofs unga lag att även världsspelare går att rubba. När en av planens kortaste spelare, Stine Lund Andreassen, sprang ner Heidi Löke var det ett tecken på just det. Och trots förlusten var varken Signell eller Ekenman–Fernis speciellt besviken.

– Jag är stolt att jag tillhör det här laget. Vi visar ingen respekt och jag är otroligt imponerad av våra unga spelare, säger tränaren.

– Det är surt att förlora men det är alltid bra att spela såna här matcher. Man lär sig av tempot och den fysiska handbollen, säger Sävehofs bästa målskytt Ekenman–Fernis.

Mest läst