Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160309BB520

Sävehof nära skrälla – blev fjärde raka förlusten med uddamålet

Ett starkt spelande Sävehof var nära att skrälla mot serieledaren Kristianstad – i stället inkasserade partillelaget sin fjärde raka uddamålsförlust, 26-27.

- Det är klart att det känns tungt. Samtidigt är jag stolt över hur killarna genomförde matchen. De kämpar, sliter och ger sig aldrig. Det var väldigt små marginaler som avgjorde, säger tränaren Magnus "Bagaren" Johansson och fortsätter:

- Kristianstad är tungt att möta, spelarna är kliniska i sina avslut och det märks att de har en internationell touch i sitt spel, säger han.

Genom att Skövde lite överraskande besegrade Hammarby ligger Sävehof fortfarande på rätt sida slutspelssträcket. Å andra sidan vann Guif mot Drott och tog et kliv uppåt.

I fjol missade Sävehof slutspelet för första gången på 16 år – men något slutspelsspöke vill Magnus Johansson inte höra talas om.

- Vi tänker inte så. Det är tio poäng kvar att spela om. Vi ska greja det här – vi ska till slutspel, säger Johansson som närmast har att förbereda laget inför lördagens möte mot jumbon Drott.

Kristianstad inledde bra men Sävehof jobbade sig in matchen och hade efter knappt tio minuter ledningen med 6-5. Tätt och aggressivt försvarsspel med Per Sandström som säker sista utpost lade grunden till det.

Kristianstad fick utdelning på sina möjligheter – men Sävehof tog åter kommandot och hade som bäst ledningen med 12-8. I paus stod det 14-13 till skåningarna.

Gästerna inledde den andra halvleken med en man utvisad – då passade Sävehofs Niclas Fingren på att göra två snabba mål.

- Skönt att få utdelning, men samtidigt jobbigt att förlora en så jämn match. De är starka att möta, säger Fingren som gjorde fem mål i matchen.

Därefter var det ruggigt jämnt i den täta matchen. Med mindre än tio minuter var ställningen 23-23. Sävehof fick straff – men annars så säkre Viktor Ottosson missade. I stället kunde Kristianstad rycka åt sig en tvåmålsledning. Ottosson revanscherade sig dock och reducerade till 24-25 med mindre än fyra minuter kvar.

Slutet, där Sävehofs Victor Fridén gjorde 26-27 på straff blev dramatiskt, bland annat fick gästernas Kristian Björnsen lämna banan med rött kort. På den minimala tid som fanns kvar hann dock inte Sävehof kvittera.

Mest läst