Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Sävehof krossade Midtjylland i CL

Sävehof tog första poängen i Champions League genom att fullständigt köra över Midtjylland med 32-24. Skarpskytten Julia Eriksson och målvaktsvikarien Isabella Mouratidou storspelade. – Jag är nog lite chockad, det tar nog en stund innan jag fattat det här, säger Mouratidou. 

18-åriga Isabella "Bella" Mouratidou – som inte ens stått från start i elitserien – fick chansen att inleda en match i Champions League.

Och som hon tog den.

Några giftiga räddningar i inledningen gjorde att de danska stjärnorna fick respekt direkt. Dessutom fortsatte "Bella" med att ta två straffar och hade totalt en räddningsprocent på 60 procent. Efter matchen stod hemmapubliken i bänkraderna, jublade och ropade hennes namn.

– Jag är nog lite chockad, det tar nog en stund innan jag fattat det här. Men matchen började bra för min del, jag fick flyt och det bara fortsatte. Jag är väldigt glad, förklarade hon efter matchen med en rad av unga autografjägare framför sig.

Om varför han valde Isabella Mouratidou säger tränaren Henrik Signell:

– Med Johanna Bundsen skadad hade jag två bra alternativ. Att det blev "Bella" var nog magkänslan, hon kändes kaxigast för uppgiften, säger Signell som nu har angenäma målvaktsproblem.

Storskytten Julia Eriksson var tillbaka efter den lårkaka hon ådrog sig i tisdagens derbyförlust mot Heid.

Och vilken suverän inledning hon och Sävehof hade.

Efter mindre än nio minuter ledde Partillelaget med hela 7-1. Fyra av målen hade Julia Eriksson vräkt in med kraft.

– Jag var superladdad inför uppgiften och gick loss direkt, Jag hade personlig revansch att kräva mot Midtjylland efter att ha missat för mycket i förra mötet, men nu satt bollarna där de skulle, säger Julia Eriksson som totalt gjorde elva mål i CL-matchen, ett imponerande facit.

Hon är oerhört nöjd med lagets insats.

– Alla var taggade från första stund. Vi får nog rikta ett tack till Heid som spöade oss senast. Den förlusten sved, alla ville ha revansch. Det fick Midtjylland sota för – jag älskar att vinna, särskilt på det här sättet, jublar hon.

Framför allt var försvarsspelet väldigt bra samtidigt som chanserna framåt förvaltades väl.
Detsamma kan man inte säga om danskorna. Spelet var blekt i början, de tekniska felen var många liksom missarna.

Midtjylland jobbade sig in i matchen, men närmare än fyra måls skillnad kom man aldrig. Sävehof ledde i paus med 17-11.

I den andra halvleken fortsatte Sävehof kontrollen med sitt kraftfulla, intensiva spel – Mitdtjylland släpptes helt enkelt inte in i matchen.

På söndag är Sävehof tillbaka i vardagen med match mot Eslöv.

Mest läst