Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
tabdb35b
Johanna Ahlm i samband med en träning inför en match mot Angola.

Sävehof har bollen i egna händer

En match återstår och efter finalvinsten mot Skuru med 25-22, har Sävehof seriesegern i egna händer. Redan laddas det inför nästa säsong. Enligt vad GP erfar är landslagsstjärnan Johanna Ahlm klar för moderklubben.

Sävehof25

Skuru22

Som GP avslöjat gör Ida Odén comeback i Sävehof till hösten och nu är det enligt uppgift till GP klart att även Johanna Ahlm återvänder.

Hon lämnade Partilleklubben 2009 och sedan dess har den mångfaldiga landslagsspelaren varit proffs i fyra danska klubbar, just nu i Midtjylland. Inför kommande säsong med helt ny hall gör Sävehof en rejäl satsning och enligt uppgift till GP är det inte uteslutet att ytterligare någon storspelare återvänder.

Tisdagens finalseger mot Skuru var således den sista seriematchen i Partillebohallen för damerna.

- Det är klart att det känns lite vemodigt, det är i den här hallen man växt upp, hängt och haft härliga framgångar, säger tränaren Henrik Signell, förstås nöjd med segern i den tuffa matchen mot Skuru.

På lördag väntar sista matchen, borta mot Höör. Det räcker med en poäng för att seriesegern ska vara klar. Inför stundande kvartsfinaler börjar seriesegraren borta – och får välja motståndare.

- Jag hoppas att Heid går till slutspel – jag vill väldigt gärna möta dem för att få revansch för den snöpliga derbyförlusten, säger Emma Ekenman-Fernis, en av de tongivande spelarna mot Skuru med sina sex mål.

- Jag var väldigt taggad inför uppgiften och är mycket nöjd med hur vi taktiskt genomförde matchen, säger Ekenman-Fernis som inför den här säsongen kom från Spårvägen och nu hoppas på sitt första guld med Sävehof.

Mest läst