Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Säsongens värsta snöfall i Västra Götaland i natt

På måndagskvällen skapade snön snabbt problem i kollektivtrafiken då 16 bussen hade svårt att ta sig upp för götaälvbron från Nordstan.

Sent på måndagskvällen meddelade Västrafik att vissa avågangar fått ställas in på grund av vädret. Bland att buss 25 och Linje 753 påverkades.

Ett lågtryck av den mer alarmerande sorten, om man ogillar snö, passerar under måndagskvällen över Göteborg och övriga delar av Västra Götaland. Enligt vädertjänsten Forecas jourhavande meteorolog blir det det kraftigaste snöfallet över området hittills för denna säsong. 

- Det blir ymnigt snöfall mellan kvällen och tisdag morgon. Ta det försiktigt i trafiken, säger Ingrid Nenkert, jourhavande meteorolog vid vädertjänsten Foreca.

Snön kommer från söder och väster och har på eftermiddagen börjat ge vit nederbörd i Skåne och södra Halland. Tidig kväll nådde det Norra Halland.

- Det ser ut som om snön når Göteborg vid 20-tiden och nederbörden upphör troligen vid åttatiden på tisdagsmorgonen, säger Nenkert.

Att så mycket snö faller på endast tolv timmar hör inte till vanligheterna i Västra Götaland. I snöfallet blir det mellan en och fyra minusgrader. De städer som ligger längs kusten ser ut att få lite mer snö än inlandet, även om snön faller även där.

Trafikverket är med på noterna inför snöfallet.

- Vi är redan ute och saltar i förebyggande syfte. Och våra plogbilar står redo, säger Frida Ullberg på Trafikverkets ledningscentral i Göteborg.

LÄS MER: 40 halkolyckor i trafikkaoset

Senare på tisdagen blir det åter kallare. Ett väder som ser ut att hålla i sig fram till helgen.

- Räkna med åtta till tio minusgrader och uppehåll under onsdagen, torsdagen och fredagen, säger Ingrid Nenkert.

Under helgen ser det ut att bli mildare igen, runt nollan, och molnigt.

Vindarna kommer att vara svaga, 3-4 meter per sekund, under hela veckan.

Bild - 1
Mest läst