Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Rylander: Tolv chanser kvar för Frölunda

Frölunda förlorar, den tredje gången på fem matcher. Men det finns tolv chanser att hitta slutspelformen.

"Vi är förberedda på en duktig kamp", säger Roger Rönnberg precis före nedsläpp i Löfbergs Arena.

Tyvärr är Färjestad det också. Laget har byggt upp en hög stapel av aggressivitet och vinstlust efter matchen den 9 januari.

Ni vet, den som Frölunda vann med 6–0 ...

Sportchef Håkan Loob lär ha lånat piskor från travkuskarna ett slagskott bort och jagat sina spelare sedan dess. Färjestad kommer också med tre raka segrar – och en vilja att försöka matcha gästerna från krabbstan i skridskoåkning.

Det funkar alldeles utomordentligt i två perioder – och om inte Frölundas boxplay och Johan Gustafsson i målet spelar så uppoffrande blinkar siffrorna på jumbotronen gång efter gång.

Det skiftar bara siffror en enda gång.

För när Nicklas Lasu täcker skott med ryggen från Tre Kronor-spelaren Magnus Nygren, när Joel Lundqvist bryter passningar, när Sebastian Stålberg sliter som en dåre, tja ... då får Frölunda en ny chans att vinna matchen.

Men det räcker trots en galen press på slutet inte alls.

Färjestad håller helt rättvist undan – och Håkan Loob kan lämna tillbaka kuskpiskorna efter fjärde raka segern.

MIKAEL WIKSTRAND? Den förre frölundaiten är helt lysande emellanåt, nonchalant i vissa andra stunder. Men det är ruskigt imponerande hur killen spelar hockey efter fyra månader i en isvak.

DET HÄNDER FÖRRESTEN massor av saker i Frölunda just nu. Laget har värvat muskler i form av amerikanen Joey Crabb – och när säsongen summeras kan det faktiskt vara den lilla detaljen som gör att fansen faktiskt får fira på Götaplatsen i april.

Den förre NHL-spelaren – med 179 matcher – kommer att placeras i en kedja med Ryan Lasch och Joel Lundqvist. Därmed kommer Frölundas poängkungar den här säsongen att vara extra skyddade när det hettar till.

VI FORTSÄTTER: Lukas Bengtsson slipper uppenbarligen operation – har inte ens ont av skridskotestet i Frölundaborg. Det betyder att sportchef Fredrik Sjöström kan räkna in en gratis megaförstärkning på backplats framåt slutspelet.

FÖR ÖVRIGT: JAG pratar lite med Elias Fälth, som för en tid sedan fått beskedet att han i framtiden inte är önskvärd i Frölunda.

Jag hade grinat ur totalt, bett om att få lämna klubben – men den lille backen är en riktig hedersman. Läs bara vad han säger om såna tankar ...

"Haha, finns inte en minsta tanke att lämna detta lag – för bättre chans till SM-guld får jag troligtvis inte ..."

Det tycker jag kan vara säsongens bästa citat.

Så här långt.

TILL SIST: 39 mål i numerära överlägen för Frölunda. Säsongens sjunde i spelformen av Henrik Tömmernes. Det är nåt positivt att ta med sig.

Plus

Joel Lundqvist. Med ny assist är Frölundas kapten uppe i rekordnoteringen 37 poäng (18 mål och 19 passningar). Det finns tolv omgångar kvar att slå den siffran. Imponerande.

Minus

Uppslutningen. Visst, en simpel tisdag i februari – men visst kan Frölundas klack i Karlstad vara aningen större?

Mest läst