Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Rylander: Svackan är över för Frölunda

Formsvackan är över. Frölunda spelar åter som landets bästa lag.

I veckan som gått har Frölunda haft ett par riktigt vassa träningar – och i sanningens namn även en rätt sömnig.

Mot Färjestad i Karlstad, inför 8 500, finns det ingen risk att slumra till – för det smäller direkt.

Tändningen kommer gratis mot en rival – och inte blir det sämre av att Christoffer Persson är tillbaka i Löfbergs Arena efter utlåningen eller att Anton Axelsson äntligen spelar i SHL igen.

Det är liksom koffeinchock på alla spelare.

Har du inte blicken uppåt så träffas du obarmhärtigt av en kyss som inte ens Christian Grey skulle drömma om att dela ut.

Det är precis vad Roger Rönnberg vill. Han har efterlyst vakna och snackande spelare efter trista insatser både mot Malmö och Modo.

"Vi har haft en del matcher där vi varit lite sömniga, åkt omkring i en dimma ... vi behöver bli skarpare."

Han fortsätter:

"Om du pratar som spelare, så förstår du din egen roll. Om jag pratar till mina medspelare, säger om de ska sätta press, spela försvarsspel eller vara spelbara, så förstår jag min egen roll. Då är jag en spelare som är vaken ute på isen - och tar ansvar."

Jotack. Mot Färjestad tar Frölunda verkligen ansvar.

Det är jämnt i 19 minuter, men sedan blixtrar Sveriges bästa lag till. Pang, pang. 0–2 i första paus – och sedan är det inget snack i resten av matchen.

OCH VI MÅSTE prata om Frölundas första mål, för det är helt fantastiskt. Formtoppade Johan Sundström vallar, pucken tar sig via glödhete Andreas Johnson bakom målet, upp till stabile Henrik Tömmernes - som passar i skottfart till just Johnson som styr in 1-0!

Makalöst snyggt.

BARA NÅGRA ORD om domarduon Mikael Holm och Morgan Johansson. Det tar över 30 minuter, mer än halva matchen, innan duon blåser för den första utvisningen.

Det är lysande dömt – för både Färjestad och Frölunda tillåts spela tufft och på gränsen, utan meningslösa avblåsningar.

MISSA FÖRRESTEN INTE måndagens intervju med John Klingberg i Dallas Stars. Om farfar Olles besök i Texas, saknaden av Mattias Janmark, Stanley Cup-chansen och World Cup-drömmen.

Dessutom tror jag att den förre frölundaiten har häng på Norris Trophy-pokalen ...

FÖRRESTEN EN GÅNG TILL: Lasse Johansson har fortfarande inte förlorat när han startat den här säsongen i serien.

Det är sjukt bra statistik! 18 segrar.

TILL SIST: Den här matchen är en tydlig signal till resten av SHL, efter några mindre inspirerade insatser. Ungefär lika brötande tydlig som en mistlur från en Stenabåt i hamnen en dimmig morgon.

Schweiz och Dick Axelsson, nästa. GP åker med. Från insidan.

Ni är förstås välkomna med på resan – på blogg.gp.se/rylanderjohan ...

Plus

Maktdemonstrationen. 8 500 i Löfbergs Arena har rustat för fest – men Frölunda spänner musklerna rejält. Utklassning när matchen är över.

Diss

Spänningsbristen. Det är match i ungefär 19 minuter, då hemmalaget faktiskt är snäppet vassare. Sedan viker Färjestad ner sig totalt.

Mest läst