Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage

Rylander om Frölunda: Det saknas en hel del

Frölunda tränar för slutspel – men än saknas en hel del. Som ett fungerande försvar.

Jag pratar ofta med Frölundas tränare Roger Rönnberg och imponeras av hans förmåga att se en möjlighet i precis varenda situation. Ni vet, oavsett om hans gäng toppar serien eller förlorat tre raka matcher så finns det alltid en chans till förändring eller förbättring.

Efter stryk mot Djurgården, 1–2 på Hovet, ser norrbottningen att hans gäng gör den bästa offensiva insatsen på länge. FHC skapar faktiskt massor av chanser, trots att tre av lagets mest poängmakande spelare saknas på isen.

Halvfullt glas, alltså – även om jag gärna ser ett bättre försvarsspel framöver.

Det är många spelare som har mindre smickrande videosekvenser att gå igenom på tåget hem till Göteborg. Och det görs med ett leende.

"Känner jag glädje på min arbetsplats, så känner jag att jag utvecklas! Jag får bidra med något för Frölunda – och då kommer jag alltid ha en drivkraft att jobba för spelarnas och klubbens bästa", förklarar Rönnberg – samtidigt som suveränen Skellefteås 5–0-seger mot bottenlaget Modo antagligen luggar Frölunda på seriesegern och en miljon kronor i bonuspengar.

Tja, du kan inte vinna allt ...

Det är hårda krav, blandat med skratt och skämt. Där har ni en del av framgångskonceptet i Frölunda HC år 2016, även om det inte räcker den här matchen.

FÖRRESTEN: Jag tror absolut att Robert Ohlsson gör ett lysande jobb som assisterande tränare i Frölunda under de två sista månaderna i klubben.

Hoppas bara att klubbdirektör Christian Lechtaler, sportchef Fredrik Sjöström och huvudcoach Roger Rönnberg är smarta nog och stänger ute Djurgårdens näste tränare från värvardiskussionerna.

Annars kommer det bli ytterst märkligt – när Frölunda och Djurgården är ute efter samma talanger eller samma förstärkningar inför nästa säsong ...

APROPÅ VÄRVNINGAR: Backen Oscar Engsund från Oskarshamn är klar för Frölunda nästa säsong. Det säger i alla fall en trovärdig källa. En yngre – och elakare – variant av snart ratade Christoffer Persson, med andra ord.

Och det är rätt väg att gå; att värva billigt och smart. För en spelare med Perssons lönecheck får Frölunda inte bara nye Engsund – utan även två juniorbackar.

TILL SIST: Jag hör att Johan Sundströms fantastiska säsong, den som gjort honom till landslagsman i Pär Mårts landslags Tre Kronor, kan bära hela vägen till NHL igen.

Även om det finns FHC-kontrakt även under nästa säsong finns det en utköpsklausul – och det första som krävs är att nåt NHL-lag ser till att köpa den starke centerns rättigheter av New York Islanders.

Den chansen är Johan värd.

Efter Götaplatsen, vill säga.

Plus

Frispråkigheten. Johan Sundström kommenterar Djurgårdens keeper Mantas Armalis i en paus. "Han är ganska platt, sätter sig ner. Upp i taket, så sitter de!" Exakt så – och därefter skjuter centern högt. I mål.

Minus

Lukas Bengtsson. Nyss tillbaka från lossad menisk, men kliver av efter bara två minuter på Hovet. Ajaj. Backen behövs i slutspel!

Mest läst