Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
3755662233

Rylander: Lugn, bara – Frölunda sparar sig

Är ni oroade? Glöm det. Frölunda mörkar inför slutspelet.

Om du är en sociala medier-junkie som jag har du sett följande de senaste dagarna: Nicklas Lasu har kört en Volvo 242 rätt ut i en snövägg, Ryan Lasch har njutit av sin första bensindoftande skotertur, Robin Figren har insett hur vackert Norrland i vinterskrud faktiskt är och Oliver Lauridsen ... tja, han har hittat en vinteroverall som passar hans långa kropp.

Det har varit fantastiska bilder – och till alla er som oroats av den "dåliga" formen för Frölunda:

Gör inte det mer.

Frölunda vilar. Frölunda bygger. Frölunda laddar. Och framför allt: Frölunda mörkar.

Det tror jag första bästa slutspelsmotståndare kommer att erfara. Rätt rejält, dessutom. Så jag knaprar inte alls magsårsmedicin av att Luleå skjuter 17 skott mot Lasse Johansson under en enda period – eller att inte mycket stämmer i Coop Arena. FHC får i alla fall öva på försvarsspel – och stjäl två pinnar i sudden.

TILL SLUTSPELET OM ett par veckor har Joel Lundqvist dessutom vilat ljumskar, handled, rygg och vad som än smärtar på kroppen som fyller 34 år i dag (grattis!) ... och det finns inget som kan få en trebarnsfar hungrigare på arbete än en intensiv vecka hemma med familjen.

Tro mig, jag vet.

I SKUGGAN AV Frölunda finns det ett annat hockeyliv i Göteborg. Uppe i Angered kämpar Göteborg HC mot fördomar, ekonomi och motståndare från Riksserien.

Laget har inlett okej. Den här kvällen blir det sura 1–2 mot SDE från Stockholm – men det finns fortfarande hopp om en plats i finaste serien. På torsdag får dock förstamålvakten Ellen Wilhelmsson inte ledigt från högerdörrsbandet på Volvo för bortamatch mot Haninge – och då minskar vinstchansen direkt. Tyvärr.

NÅGRA SLAGSKOTT LÄNGRE bort kämpar Bäcken för att kliva upp i ettan. Kvalserien startar på söndag mot Hanhals – och matchen är flyttad till Frölundaborg tack vare det publika intresset. Det finns med andra ord ett göteborgskt hockeyliv bortom Frölunda.

TAR VI FLYGET över Atlanten och landar på John F Kennedy i New York så presenteras i dag 16 man i den svenska World Cup-truppen. Henrik Lundqvist är förstås given på sin födelsedag, precis som Erik Karlsson.

Men källor skvallrar att John Klingberg ratas – trots att han ligger tvåa i backarnas poängliga.

"Om han inte är med, så är han en spelare som vi kommer att följa noggrant under våren", säger Tre Kronor assisterande kapten Johan Garpenlöv till GP. Kämpa, Burger!

TILL SIST: Mathis Olimb vill hem från äventyret i ryska KHL och schweiska NLA – och om Johan Sundström sticker till NHL och Ryan Lasch till högstbjudande så ser jag ingen anledning till varför Frölunda inte ska plocka tillbaka norrmannen.

Du kan lära dig att gå rakare på målet, men du kan aldrig träna dig till spelsinne och känsliga handleder.

Plus:

Övertidshjärtat. Frölunda har spelat sju matcher i sudden och straffar – och vunnit alla. Det är sköna stats att ta med sig in i ett slutspel.

Minus:

Skadeoron. Det räcker nu, eller hur Frölunda? Artturi Lehkonen kliver av. Förhoppningsvis inte allvarligt skadad.

Mest läst