Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage h

Rylander: Klingberg får slutspelet på sig att ta plats

En väntad trupp? Absolut. Men har Rikard Grönborg råd att nobba John Klingberg?

På isen i New York Rangers träningsanläggning i Tarrytown har Tre Kronors mest självskrivna namn i World Cup precis kört ett hårt pass med sitt klubblag.

Henrik Lundqvist fyller dessutom år när den nye förbundskaptenen Rikard Grönborg läser upp Frölundas förre målvakt som allra sista namn i den 16-mannatrupp som presenteras.

Keepern är nyduschad, med ljust rosa slips till den vita skjortan och den mörka måttsydda kostymen.

Lundqvist är upphetsad – och vem kan klandra honom?

Världens bästa hockeyspelare samlas i en stad för att kicka i gång säsongen – och målet är klart.

"Vi går för att vinna. Det har vi absolut lag för", säger "Henke".

Och visst, med namn som Erik Karlsson, Oliver Ekman Larsson, Henrik Zetterberg, Sedin gånger två och Loui Eriksson är det svårt att säga emot New York Rangers storstjärna.

Tre Kronor ser bra ut – på papper.

Det är extra gott att Filip Forsberg blir uttagen. Visst är form en färskvara, men jag tror inte att forwarden har surnat till september. Två hattricks under senaste veckan i NHL visar att det finns en klass att leverera på den här nivån.

Och om Rikard Grönborg anser sig har råd med att plocka bort NHL:s tredje bäste back i poängligan, tja ... då fattar du hur pass bra backbesättning som Tre Kronor har.

John Klingberg är för lik Erik Karlsson i nuläget – men Lerumsbacken kommer att bevakas ungefär lika intensivt som USA:s guldreserv i Fort Knox under Stanley Cup-slutspelet.

Jag tror absolut att backen kan slå sig in i truppen till slut – för så pass stor potential har "Burger".

"Bästa laget är inte alltid de 20 bästa spelarna", säger Henrik Lundqvist klokt.

Och med tanke på hur mycket Erik Karlsson spelar i powerplay så skulle kanske inte John Klingberg få många sekunder i speltid?

Tror ni förresten att nån spelare från SHL kommer med i turneringen?

Jag hoppas det, även om det är svårt att konkurrera på mindre rink och med de 85 svenska spelare lirat i NHL under säsongen ...

Men visst, jag drömmer om Joel Lundqvist ...

Till sist: Göteborg må ha en av landets mest slitna och omoderna hockeyarenor – men det stora intresset från stadens fans, plus fyra gamla frölundaiter i laget, har ändå gjort att Tre Kronor placerar träningslägret i Scandinavium.

"Jättespännande", säger Henrik Lundqvist.

Jag tror att vi är rätt många som håller med honom.

• • •

Plus

World Cup. Det här kan vara sista gången på ett bra tag som vi får se världens bästa hockeyspelare i en och samma turnering. Tror ni att NHL släpper sina bästa till OS i Sydkorea mitt under säsong? Tvek på den.

Minus

KHL. Den ryska ligan skiter fullständigt i World Cup – och spelar samtidigt som turneringen i Toronto. Kaxigt? Tja. Och drygt också. Frågan är om nån KHL-lirare blir uttagen av Oleg Znaroks?

Mest läst