Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
11rylle

Rylander: Isen tar Frölunda till semi imorgon

Jag undrar hur mycket is som Frölunda stoppar in i hjälm och kalsonger före match? Laget är ju iskallt – och på väg mot semifinal.

Vissa människor kommer aldrig att förstå varför världen ser ut som den gör. Varför det finns klyftor, varför religioner och märkliga övertygelser kan framkalla – och tyvärr skapar – krig.

Jag hade gärna skippat Järnkaminernas obligatoriska "hata Göteborg"-ramsa en dag som den där. Särskilt när matchen startar med en tyst minut för galenskapens offer i Bryssel.

Det finns ingen anledning att skapa hat mellan två svenska städer, när hoten mot det vi kallar demokrati är betydligt större än så.

Hockeymässigt är Frölunda, precis som jag påpekat, numret större än Djurgården i den här säsongens slutspel. Segern på Hovet är en uppvisning i taktik, en perfekt genomförd match. Från Lasse Johanssons trygga och stabila målvaktsspel, via Oscar Fantenbergs fantastiska skottinsats från backen fram till Mats Rosseli Olsens oerhörda slit framåt – och bakåt.

Det är liksom is i hjälmar och kalsonger matchen igenom, en kyla som tar laget vidare mot semifinal. För nu är det 3–1 i matcher, guldläge att avsluta Frölundaborg-säsongen med vinst redan på skärtorsdag ...

Roger Rönnberg vinner också mitt hjärta extra mycket när han drar såna här uttalanden:

"Jag är så pass dum att jag alltid tror på vinst när vi spelar. I alla matcher."

Jag älskar den inställningen, den positiva attityden.

Du kan vinna allt – och alla, alltså. Tänk om en sån människa ens fick försöka att ena världen ...

JAG UNDRAR FÖRRESTEN varför Mantas Armalis inte har spelat i Djurgården tidigare i slutspelet? Den litauiske Versace-modellen är mil bättre än Mikael Tellqvist.

Så länge Frölunda inte skjuter högt, vill säga.

Keepern står gärna på knäna – och lämnar luckor högt. Det utnyttjar exempelvis Frölundas bäste spelare, backen Oscar Fantenberg.

"Jag fick tillsägelse att skjuta mer efter den förra matchen, så jag fick lyda ..."

Jotack, efter 60 spelade minuter har smålänningen elva skott på mål!

Djurgården har knappt fler – fördelat på hela laget ...

• • •

FÖRRESTEN: Ingen Spencer Abbott, ingen Joey Crabb. Förhoppningsvis är bägge nordamerikanerna tillbaka till skärtorsdagen.

Särskilt amerikanen Crabb har visat att han hör hemma i ett slutspel. Elak, hård och framförallt med den rutin som Frölunda saknat i tuffa matcher.

TILL SIST: Anton Axelsson.

Så, så, så oerhört värd matchhjälterollen. Efter det helvete som "Pebbens" lillebror haft det senaste året tror jag inte ens en Oscarsbelönad manusförfattare hittat en bättre hjälte till den här matchen ...

• • •

Plus

Sheffield Steelers. Får mess från fans till det engelska laget, som i helgen vann ligan igen! De vill tillbaka till Göteborg och Frölundaborg i CHL. Och kommer dubbelt så många. Hockey förenar, alltså.

Minus

Biljettpriset. Trots att Frölunda står med ena benet i semifinalen – och troligen avgör – är inte Frölundaborg ens nära att vara slutsålt på skärtorsdag. Kan det bero på att en sketen ståplatsbiljett kostar 300 spänn? Ja, antagligen.

Mest läst