Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Rylander

Rylander: Hans klubbor måste ha fått magiska kyssar

Vi räknar ner till slutspel och Frölunda har åtta formsteg kvar att ta. Det blir bättre och bättre – och segrarna kommer fortfarande.

Frölundas coach Roger Rönnberg är som vanligt ärlig strax före nedsläpp i den utsålda Behrn Arena: "Vi har haft svårt att jobba nog hårt mot lag från den undre halvan", erkänner han.

Örebro, femma från slutet, vet förstås det – och bjuder upp till en riktigt fin fredagsunderhållning. Men Frölunda är i sin tur flera steg upp på formtrappstegen jämfört med den sövande matchzzzzzzzen mot Karlskrona i onsdags.

Det går åt rätt håll, alltså – och bättre kommer det att bli.

Spencer Abbotts smärtande axel är läkt till nästa vecka, Mats Rosseli Olsens antibiotikakur har skrämt bort såret på knät, Nicklas Lasus sönderskjutna fot kommer att sluta värka – och Lukas Bengtsson ... tja, han spelar redan i Scandinavium i kväll, i den andra matchen mot Örebro på två dagar.

Så illa är det alltså med "skadeproblemen" i Roger Rönnbergs gäng.

JAG ÄLSKAR FÖRRESTEN hur kapten Joel Lundqvist sköter sig i intervjuer. Han säger att Frölunda har "en bit till att gå", att spelet "inte alls är som i höstas" – och han gör det med ett leende bakom orden.

Det finns massor som hans gäng inte visar än. Det är precis som om Frölunda håller igen, inte pressar ner gaspedalen i botten – i väntan på slutspel.

Ta bara Andreas Johnson. Känslan är att han tappat formen totalt, men sanningen är att "Ante" har ett mål och fem assists på de sex senaste matcherna. 17 mål är inte heller så illa ... men vi kräver liksom mer!

Det kommer i slutspelet, tror jag – och spelmässigt gör Johnson en av de bättre matcherna på länge.

ETT ANNAT POSITIVT svar som Roger Rönnberg får i Närke: Kristian Vesalainen, 16 år, är en superstar under tillväxt.

Finnen, 190 centimeter och 92 kilo, kommer att bli magiskt bra med några kilo muskler till i sommar – och bör naturligtvis få ett riktigt kontrakt. Med A-laget. Hans passningar håller redan högsta SHL-klass.

Även Johan Gustafsson, målvakt för kvällen, visar att han håller – och tar ett antal fria lägen för Örebro. En riktigt bra backup till Lasse Johansson i slutspelet!

FÖRRESTEN: Ryan Lasch! Hans klubbor måste ha fått magiska kyssar inför den här matchen. Ett mål, två assists ... och utökad ledning i poängligan. 46 pinnar på 44 matcher.

TILL SIST: På söndag kan det bli nytt OS-guld i Lillehammer. Då, för 22 år sedan, var Peter Forsberg och Tommy Salo hjältar. Nu spelar de svenska tjejerna, med keepern Anna Amholt från Hovås HC och Jennifer Carlsson från Göteborg HC, direktsänd final i Eurosport 2 klockan 10.55 – och efter guldet flyttar de antagligen från stan för att kunna fortsätta med sin sport.

Är det så det ska vara, Frölunda och den rödgrönrosa ledningen i stan? Varför kan inte tjejer få en hockeygymnasielinje i den stad där landets mest populära hockeyförening finns?

Plus

Sportlovshockey. Två vuxna och två barn för 399 kronor i Scandinavium mot Örebro. Det blir inte billigare med elithockey i Göteborg.

Minus

En sån här kväll? Tja, det ska vara att Frölunda inte lyckas hålla ledningen hela matchen.

Mest läst